Apps voor bloggers

Als je net bent begonnen met bloggen heb je nog geen apps voor bloggers nodig. Je zal starten op een pc of laptop, gewoon omdat je dan groter beeld hebt om alles in te stellen en omdat het makkelijker is. Maar zodra de opzet klaar is en je bezoekers gaat krijgen ben je veel meer bezig met het schrijven van content, dat gaat prima op ieder device. Dan zijn onderstaande apps voor bloggers best handig.

Gewoon omdat je overal waar je bent de statistieken wil bijhouden of snel een idee wil opschrijven. Ik laat je zien welke apps ik gebruik en leg je uit waarom die zo handig zijn. Er zijn best wel wat apps voor bloggers die je tijd kunnen besparen.

WordPress admin

Deze app is heel handig, als je onderweg bent kan je nog steeds alles doen aan je website. Stel dat iemand je wijst op een fout kan je die meteen herstellen. Moet je ergens wachten, kan je vast een blogpost beginnen. Heb je een blogpost klaar en wil je die publiceren, dan kan dat gewoon. Een onmisbare app voor bloggers.

wordpress, blogging, blog

Kladblok

notepad, memo, pencil-117597.jpg

Deze app zit standaard op je telefoon. Ik gebruik hem heel vaak. Je kan een notie maken en deze een categorie geven. Dit is je digitale pen en papier. Zodra ik een idee heb noteer ik dat in mijn kladblok. Echt heel handig. Je telefoon heb je immers altijd bij je.

Canva

Canva is een app om je foto's te bewerken. Maar je kan ook ontwerpen maken voor bijvoorbeeld instagram, Facebook, Pinterest, of een logo maken. Zelfs video's kan je bewerken of de achtergrond van je foto verwijderen. Er zit nog veel meer in. De app is gratis maar er is ook een pro versie waar je voor moet betalen.
Zeker een waardevolle app voor bloggers.

Harvest

Met de app Harvest kan je heel makkelijk je tijd bijhouden die je aan een project besteed. Je zet hem aan als je begint en weer uit als je klaar bent. Ga je een andere dag weer verder, zet je hem weer aan. Heel makkelijk in gebruik, zeker als je geld wil verdienen met je blog. Denk dan bijvoorbeeld aan een gastblog schrijven.

time, stopwatch, clock-731110.jpg

Google Analytics

google, analytics, seo-1385511.jpg

Deze app mag zeker niet ontbreken. Je wil toch overal kunnen kijken naar de statistieken. Heb je net een bericht gepubliceerd kan je kijken of dit aanslaat. Ik kan hem niet meer missen, deze mag zeker niet ontbreken in de lijst apps voor bloggers.

Trello

Trello is een app die handig is om projecten aan te maken. Je kan taken toevoegen, afspraken plannen en in je agenda zetten, doelen stellen. Als je een taak hebt volbracht kan je hem gemakkelijk slepen naar de kolom voltooide taken. Er is nog veel meer mee te doen. Zeer overzichtelijk en makkelijk in gebruik.

iScanner

iScanner is een geweldige app waarmee je afbeeldingen, documenten, tickets, tijdschriften, facturen, certificaten en contracten kan scannen. Handig als je iets op je website wil plaatsen. Het is zelfs mogelijk om een digitale handtekening te maken. Uitgebreide app, veel mogelijkheden, tijdbesparend.

scanner, digital scanner, computer-146465.jpg

Misschien vind je de blogpost Hoe belangrijk is SEO eigenlijk? ook interessant. Het helpt je beter gevonden te worden door Google.

Deel het bericht gerust

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.