Bezoek mondhygiënist verliep niet vlekkeloos

Elk half jaar mag ik naar de mondhygiënist om mijn gebit een schoonmaakbeurt te geven. Omdat ik best wel last heb van tandsteen doe ik het dus twee keer per jaar.
De tandarts en mondhygiënist zitten in hetzelfde gebouw en dat zit 10 minuten lopen van mijn huis. Dus oortjes in en lekker wandelend erheen, het was ook prachtig weer om te lopen.

Ik zat net een halve minuut in de wachtkamer toen ik al aan de beurt was.
Omdat ik gevoelige tanden heb maken ze het met de hand schoon. Het tril apparaat doet te veel pijn, dus ze krabben het weg met zo'n haakje waarmee ze altijd in je tandvlees zitten te prikken.

Dat ging allemaal prima. Normaal krijg je zo een slangetje in je mondhoek die alles afzuigt, maar het apparaat deed het niet goed. Het zoog ergens valse lucht waardoor de zuigkracht minimaal was. Ze had er zelf al naar gekeken, alles losgemaakt en opnieuw vastgezet maar dat hielp niet. Haar collega zou er naar kijken als ze klaar was met haar klant.

Daar lig je dan....in een stoel die zo naar beneden staat dat je het gevoel hebt er elk moment uit te glijden, met je hoofd op de grond. Voor mijn gevoel heb ik zo 5 minuten gelegen, gelukkig ben ik er niet uitgegleden 🙂
Haar collega had het probleem vrij snel verholpen, het apparaat deed het weer prima.

dentist, dental care, dentistry-1427291.jpg

Aan het einde krijg ik dan nog een behandeling met de zoutstraal. Ik weet niet of jij dat wel eens hebt gehad, maar heel je gezicht zit dan onder een zoutlaagje. Dat is echt niet prettig.
Ik mocht erna spoelen dus ik neem een slok, spoel alles goed door mijn mond en spuug het weer uit. Dat ging iets te fanatiek. De helft klotste over het spuugbakje heen, een plons op mijn broek, het liep langs het spuugbakje, de stoel was nat en zelfs op de vloer lag het.

Dat heb ik weer hoor!
Gelukkig konden we er allebei om lachen.

Heb jij ook wel eens iets geks meegemaakt bij de tandarts of mondhygiënist? Laat het me weten in de reacties.

Wil je meer van dit soort verhalen van me lezen?
De blogpost over Hoe is het om gevaccineerd te zijn? is ook een persoonlijk verhaal.

Deel het bericht gerust

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.