Checklist kamperen

Checklist kamperen

Heerlijk op vakantie met de tent, maar wat neem je dan eigenlijk allemaal mee? Een checklist kamperen is dan een handige tool.

Als je voor het eerst gaat kamperen heb je waarschijnlijk geen idee wat je allemaal mee moet nemen. Er is ook zoveel te koop voor kampeerders en je kan het zo luxe maken als je zelf wil.

Natuurlijk zit er wel verschil in wat je gaat doen, het ligt er aan wat voor soort vakantie je gaat houden. Ga je weg met een klein wegwerp tentje omdat je op doorreis bent, dan wil je zo min mogelijk spullen mee moeten slepen.
Blijf je een poosje op dezelfde plek staan met een grote tent dan wil je waarschijnlijk wat luxer kamperen en neem je vaak ook meer spullen mee, je wilt je tent redelijk opgeruimd hebben.

Om je toch op weg te helpen heb ik een algemene checklist kamperen gemaakt. Heb je het niet nodig of heb je de ruimte er niet voor dan laat je het gewoon weg.

Tips!!

Je hebt net boodschappen gehaald wilt een kopje koffie gaan zetten en moet het pak koffie openmaken, we hadden toen geen schaar meegenomen. Gelukkig lag er in de auto een klein zakmes. Nou je kunt wel raden waar de gemalen koffie allemaal lag.
Of je hebt een blik soep gehaald en wil die opwarmen, maar hoe krijg je dat blik open?

Je ligt lekker te slapen en wordt midden in de nacht wakker omdat je moet plassen. Het toiletgebouw staat een eind van de tent af en je hebt geen zin om je helemaal aan te kleden en er naar toe te lopen. Dan is het handig als je een emmer in de tent hebt staan. Je bent echt niet de enige die ‘s morgens met een emmer naar het toiletgebouw loopt, geloof me.

Check op de website van de camping wat voor ondergrond de staanplaats heeft. Als het (zoals in het buitenland) een harde ondergrond is heb je waarschijnlijk andere tentharingen nodig. 

Bedenk ook wat je gaat doen als je een dagje regen hebt. Heb je de ruimte in de tent om binnen te zitten? Wat ga je de hele dag binnen doen? Neem ductape mee, hiermee kan je een eventuele lekkage tijdelijk oplossen.

Onder je tent lopen diverse insecten, mieren bijvoorbeeld. Hoe zorg je ervoor dat ze niet op je etenswaren gaan zitten?

Wij stonden een aantal jaar geleden op een prachtige camping in Italië vlak aan het Trassimeno meer. Onze tent heeft een inritsbare bodem wat de kans op ongedierte een stuk kleiner maakt. Echter hadden we er een voortent aanzitten, daar lag alleen grondzeil onder met daarop tenttapijt. Toen we de tent gingen afbreken en het tenttapijt weghaalden zat er een dode krab in een hoekje. 
Je verwacht van alles, maar dit niet. Er ging meteen een hele film aan me voorbij, dat ik 's morgens wakker werd en dat de krab aan mijn teen zat. kreeg er spontaan de rillingen van.

Deel het bericht gerust

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.