Checklist vliegvakantie

Het is weer tijd op lekker op vakantie te gaan, alles mag weer.
Om ervoor te zorgen dat je niks vergeet mee te nemen heb ik een checklist voor de vliegvakantie gemaakt. Deze mag je gratis downloaden.

Ga je op vakantie kamperen dan heb ik een Checklist kamperen voor je.

checklist, analysis, check off-2023731.jpg

Checklist vliegvakantie

Bij elke vakantie gebruik ik een checklist, dat geeft mij een goed gevoel en zo vergeet ik niks mee te nemen. Op deze manier heb ik ook geen last van inpak stress.

Ik ben een week voordat ik daadwerkelijk vertrek al bezig met het inpakken van mijn koffer.
Er zitten altijd dingen in de wasmand die je mee wil nemen, dus de wasmanden moeten leeg zijn voor mijn vertrek. Als we dan weer thuis komen kan het wassen opnieuw beginnen maar heb ik alle ruimte om het in de wasmand te stoppen.

Wat ik aan kleding mee wil nemen doe ik dan in de loop van de week alvast in de koffer.
Zo kan ik het niet meer aantrekken en is het schoon om mee te nemen. Ook andere spullen die ik niet meer nodig heb gaan alvast in de koffer.
Zodra ik iets in de koffer doe vink ik het af op de checklist, behalve als je meerdere stuks meeneemt en ik heb er maar één in de koffer gestopt. Pas als het af te vinken item compleet is komt het vinkje op de checklist.

Op de dag van het vertrek

Op de dag van het vertrek pak ik de checklist erbij en kijk wat er nog ingepakt moet worden. Alles wat ontbreekt zoek ik bij elkaar. Alles wat ik in de loop van de week al in de koffer had gedaan haal ik er weer uit en leg ik op bed. Met behulp van de checklist vliegvakantie controleer ik al de spullen die op bed liggen uitgespreid. Dan begint het echte inpakken pas, maar als je een beetje slim inpakt kan er veel meer in je koffer dan je van te voren gedacht had.
Zodra alles in de koffer zit en de checklist vol met vinkjes staat, gaat hij dicht en zet ik hem klaar voor vertrek.

TIPS !!!

Om te zorgen dat alles in de koffer past en je niet voor verrassingen komt te staan heb ik nog een paar tips voor je.

  • Gebruik de checklist vliegvakantie om ervoor te zorgen dat je echt overal aan hebt gedacht en niks vergeet mee te nemen.
  • Gebruik de ruimte in je koffer zo efficiënt mogelijk. Schoenen  nemen veel ruimte in, benut de ruimte in je schoen. Doe daar je shampoo, deodorant of opladers in bijvoorbeeld. Kleding die niet mag kreukelen kan je beter oprollen. sokken en onderbroeken zijn klein, die kan je overal tussen stoppen.
  • Denk ook aan de indeling van je koffer. Het je gevoelige spullen zoals een parfumflesje bijvoorbeeld dan moet je die niet aan de zijkant van de koffer doen. Het is beter om die ergens in het midden van de koffer te doen. Zeker als je koffer in het ruim van het vliegtuig gaat, ze gaan niet zachtjes met je koffer om bij het in- en uitladen namelijk.
  • Vloeistoffen kun je het beste in een grip zakje doen wat je goed kan afsluiten. Mocht een fles shampoo dan gaan lekken zit niet heel je koffer onder.
  • Houdt er rekening mee dat je bij handbagage maar een kleine hoeveelheid vloeistof mee mag nemen, volgens mij is het standaard 100 ml per flesje. Als je meer meeneemt gooien ze het weg. Je moet dan speciale reisverpakkingen kopen, die mini flesjes shampoo, tandpasta, conditioner, zonnebrand, enz. Ook al is het flesje halfvol mag het nog niet mee.
  • Als je een gangbare kleur koffer hebt is het handig iets eraan te hangen waardoor je hem sneller herkent. Dat kan een lintje zijn of een sleutelhanger, maar ook een opvallend kofferlabel.
    Zorg er wel voor dat het tegen een stootje kan, door al dat gegooi met de koffers bij het laden en lossen van het ruim kan het anders kapot gaan. Dat zou zonde zijn en dan is je herkenningspunt verdwenen.

Tot slot

Tot slot wil ik je een fijne vakantie wensen.
Download de checklist vliegvakantie om geen stress te hebben bij het inpakken. Zo kan je vakantie zorgeloos beginnen.

Checklist vliegvakantie

Bon voyage!!

Hoe bereid jij je voor op je vakantie?
Ben jij een stresskip of verloopt alles vlekkeloos?
Gebruik je al een checklist?

Laat het me weten in de reacties, ik ben benieuwd hoe jij het doet.

Deel het bericht gerust

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.