Corona crisis doorkomen

Het is nu juni 2021, we hebben de afgelopen anderhalf jaar in de corona crisis geleefd. Een rare tijd waarin niks meer normaal was, waarbij je overal over na moest denken en alleen op afspraak nog ergens naartoe kon gaan. Er was een hoop gesloten en verboden, de economie heeft er zwaar onder geleden. Maar nu begint het weer langzaam aan beter te worden. We mogen steeds meer gelukkig.

Overal om ons heen hoorden we hoe zwaar iedereen het had. Met het thuiswerken, niet kunnen knuffelen, maar een enkeling op visite mogen ontvangen, niet naar de kapper en uit eten kunnen, zelfs een paar maanden een avondklok.

Zo heeft Nederland het beleefd.

happy birthday balloons, plastic, happy birthday

Hoe wij deze coronacrisis zijn doorgekomen

Het klinkt misschien een beetje raar, maar wij hebben er niet zo veel last van gehad.
Mijn man werkt als vrachtwagenchauffeur, hij bevoorraad de AH winkels. Nou met dat gehamster in het begin was het juist veel harder aanpoten. Dus hier en daar een extra dagje werken was heel normaal.
Ik werk in een webshop die vitamines verkoopt, door de coronacrisis is de verkoop explosief gestegen en moest er nog harder gewerkt worden. Normaal werd er in het weekend niet gewerkt, dat is nu gewoon standaard geworden. Zelfs met feestdagen moest er extra gewerkt worden om alle bestellingen de deur uit te krijgen. Soms stond ik 6 dagen van de week te werken.
Door het extra werken hadden we niet eens zin (of tijd) om ergens heen te gaan. Dat alles dicht was hebben wij dus niet echt als vervelend ervaren. Als er echt iets nodig was bestelden we dat online. Behalve de boodschappen, daar stond een lange wachtrij voor en aangezien mijn man doordeweeks 1 of 2 dagen vrij was deed hij die, ik deed het dan weer in het weekend.

Wij hebben een kleine vrienden/familie kring waardoor je al beperkt bij elkaar langs ging.
Alleen mijn schoonmoeder en onze dochter met kleinzoon hebben we regelmatig gezien. Ongeveer 1 x per kwartaal zag ik mijn zusje nog even. Verder heb ik alles eigenlijk via whatsApp kunnen doen wat prima was.

Van de avondklok hebben wij helemaal geen last gehad. Mijn man had ontheffing vanwege zijn beroep.
Zoveel kwamen we 's avonds toch niet buiten. Ja 10 minuten om de hond uit te laten, maar dat mocht ook gewoon.

Heb je dan niks gemist?

Natuurlijk hebben we wel iets gemist.
Ik kon een aantal maanden niet naar de kapper, dat is best lastig als je kort haar hebt. Ik kreeg er geen model meer in, met wat haarclipjes en gel heb ik er iets van weten te maken. Om er maar het beste van te maken heb ik het laten groeien en toen we weer naar de kapper mochten heb ik een afspraak gemaakt om er permanent in te laten zetten. Dit heeft dus een positieve wending gekregen. Mijn man heeft er geen last van gehad, hij scheert zijn hoofd altijd kaal met een scheermes.

Op vakantie gaan;
In het eerste jaar hebben we dit niet gemist. We gaan maar 1x per jaar echt weg. Meestal met de auto naar het buitenland.
Maar om nou op vakantie te gaan naar een land waar ook alles gesloten is, waar je niet eens op een terrasje kan zitten om iets te mogen drinken of eten vinden wij niet echt het vakantiegevoel geven. Dus dit hebben we gewoon opgeschoven.
Volgend jaar nieuwe kansen, hopen dat alles dan weer normaal is.

Verjaardagen vieren;
Normaal komen er al niet veel mensen op visite omdat onze vriendengroep klein is.
Alleen in 2020 ben ik 50 jaar geworden. Mijn man en dochter wilde dit toch wel wat groter aanpakken, van mij hoefde dat echt niet.
Onder valse voorwendselen ben ik door mijn man meegenomen, toen we weer thuis kwamen hadden mijn schoonmoeder en onze dochter allemaal slingers binnen en buiten opgehangen. In de voortuin zat een zelf gemaakte Sarah pop en in de huiskamer stond een grote ballonnen creatie. Dat hadden ze leuk gedaan.
De andere verjaardagen hebben we in etappes gedaan, dat was een prima oplossing.

Hebben we ons laten testen?

Ja...ook wij hebben een paar keer een test moeten laten doen.
2 x omdat een collega positief getest was.
1 x omdat we bij de buren hadden gezeten die uiteindelijk positief getest waren.
1 x omdat onze dochter per toeval een positieve test had.
Zelf zijn we gelukkig niet ziek geweest of hebben we klachten gehad.

Conclusie;

Ik durf het bijna niet te zeggen, maar wij zijn er eigenlijk zeer goed doorheen gekomen.
Nu alleen nog van die vervelende mondkapjes af.

Misschien vind je dit ook interessant Hoe is het om gevaccineerd te zijn?

Update Coronacrisis

Inmiddels zitten we in februari 2022, ik dacht laat ik eens een update geven.

We hebben een aantal mutaties van het virus gehad, de zoveelste variant dwaalt nog rond in de wereld.
Het ene land doet het beter dan het andere maar we zijn er nog steeds niet vanaf.
De strenge lockdown is net half januari opgeheven, de meeste dingen zijn weer open. Wel moet je overal je corona checkapp laten zien, zijn er nog geen festivals en kan je niet gaan stappen. Het meeste is open tot 22 uur, ook de kroeg, bioscoop en restaurants.

Momenteel gaat de variant Omikron rond, deze is wel heel erg besmettelijk maar je wordt er niet zo ziek van, de opnames in het ziekenhuis dalen daardoor. Er is alweer een nieuwe mutant opgedoken, Deltakron noemen ze die. Het is nog niet duidelijk hoe besmettelijk die is en hoe het ziekteverloop is.

Iedereen is er wel klaar mee, je ziet dat de regels allemaal wat verslappen. Alleen het mondkapje is nog overal verplicht als je ergens naar binnen gaat.

Besmet met het virus

Wij hebben het een hele tijd kunnen ontlopen, zelfs na diverse keren testen en toch wat klachten zijn we de dans ontsprongen. Echter bij de laatste variant Omikron heeft het virus ons ook getroffen.

Mijn man kreeg 's avonds na een dag werken ineens koude rillingen en voelde zich niet lekker. Hij had wat verhoging, de volgende dag was dat koorts. Hij heeft de hele dag liggen niezen en hoesten.
Ik ben niet naar het werk gegaan omdat mijn gevoel zei dat het niet goed was. Beide hebben we een sneltest gedaan (ja, ook in de keel) maar die waren negatief. Mijn man had een afspraak bij de teststraat gemaakt en daar kwam een positieve test uit.

Zelf had ik alleen een snotneus en had ik het gevoel dat ik moest niezen, echter elke keer als je dacht...daar komt die....ging de nies weer weg. Dat geprikkel in je neus en tranen in je ogen is geen fijn gevoel.
Toen dat allemaal verdwenen was zat mijn rug helemaal vast, ik wist niet meer hoe ik moest zitten, staan of liggen. Alles deed zeer en ik kon niet goed slapen.

Boosterprik

De dag nadat mijn man klachten had zou hij zijn booster mogen halen, maar als je ziek bent mag je de prik niet halen.  Mijn booster prik stond ook al gepland en omdat ik alleen nog last van mijn rug had heb ik hem gehaald. Een half uur voor de afspraak kreeg ik wat koude rillingen, ik stond al met mijn jas aan om te gaan rijden. Ik heb hem gehaald maar heb er achteraf wel spijt van gehad, had de afspraak beter af kunnen zeggen.

Diezelfde avond lag ik te rillen op de bank en had ik 40 graden koorts. Dit was de zesde dag nadat mijn man klachten had, het heeft wat langer geduurd voordat ik besmet was.
Het grappige was dat ik hetzelfde ziekte beeld had als mijn man, eerst koorts, daarna verkouden. Na een week waren de klachten weer verdwenen, een paar dagen nog wel erg moe geweest maar dat kan ook door mijn rug komen.

Momenteel heb ik nog steeds last van mijn rug, loop ook bij de fysiotherapeut daarvoor. Van de fysio moet ik elke dag oefeningen doen en veel rustmomenten inplannen in mijn dagelijkse bezigheden. Langzaam aan gaat het beter, ik doe er alles aan om mijn spieren weer sterk te maken.
Pijn in je rug is best lastig als je de hele dag achter de computer zit.

 

Hoe ben jij de coronacrisis tot nu toe doorgekomen?
Ben jij besmet geraakt en heb je daar veel last van gehad?

Opnieuw besmet

Vandaag is het 2 maart 2022
In de middag van 28 februari werd ik zo uit het niets snot verkouden en kreeg ik keelpijn. Ik ben niet in contact geweest met iemand die klachten had of momenteel besmet is.
Voor de zekerheid 's avonds een test gedaan, die was negatief.
De volgende morgen was het gesnotter nog erger en de keelpijn zat er ook nog. Weer getest en weer negatief, dus op naar het werk (in overleg) en de hele dag met mondkapje op gewerkt en zoveel mogelijk afstand gehouden van collega's.

Op woensdagochtend voelde ik met al wat beter, minder verkouden en keelpijn was een stuk minder. Toch op het werk nog een test gedaan en deze was positief.

Hoe dan.......vraag ik mezelf af. Waar of van wie heb ik het opgepikt? En hoe kan het dat ik zo snel opnieuw besmet ben?

Tussen de eerste besmetting en deze nieuwe test heb ik een paar keer getest en die was steeds negatief. Dus het kan niet zo zijn dat ik nog positief test van mijn eerste besmetting.

Het gekke is ook dat ik me prima voel op een licht verkoudheid na dan. Maar goed genoeg om te kunnen werken, voor een snotneus blijf ik niet thuis.
In overleg met mijn leidinggevende mag ik blijven werken, maar wel in een afgezonderde kamer met mondkapje op, handschoenen aan en met het raam open.
Contact zoeken we met elkaar via de telefoon of de e-mail.

Ik sta er zelf versteld van dat de besmetting zo snel achter elkaar is, snap er niks van.

Deel het bericht gerust

3 reacties op “Corona crisis doorkomen”

 1. Ik heb geloof ik alleen in het begin schopneigingen gehad tegen het dragen van het mondkapje en de hysterie in het begin, daar ging ik geloof ik ook niet zo lekker op. Naarmate het gevoelsmatig voor mij gewoon werd, en ik de ‘voordelen’ ging zien van al die regels die moesten voorkomen dat we besmet zouden raken vond ik het eigenlijk steeds leuker worden. Weinig mensen op straat en rust. Veel contacten heb ik toch al niet, dus het wel of niet geknuffeld worden was voor mij een oefening in het nu eens op mezelf gaan staan, en bepaalde “banden” te verbreken. Geld om vaak op vakantie te gaan is er niet, vaak uit eten gaan of een terras pakken dito, ik heb van nature al een hekel aan shoppen ( met een paar uitzonderingen in het verleden, maar daar later nog iets meer over) en wat betreft de schoonheidsspecialist en kapper, die worden ook niet echt rijk van me als er geen coronacrisis is, dus echt veel veranderde er niet.

  Ik moet je eerlijk zeggen dat ik me vaak heb afgevraagd waarom de mens een tikkie de weg kwijt raakt op het moment dat bepaalde zaken zoals dingen kopen, vakantie en andere pleziertjes. Ik weet wel dat ik, op de momenten dat ik niet lekker in dat lijf zat, een neiging had om dingen te kopen, dan ging zelfs ik, die nu niet echt een liefhebber is van shoppen, de stad in, en kocht negen van de tien keer iets waar ik achteraf helemaal niets aan had, maar even dat “geluksmomentje” dat ik iets had gekocht. Wat betreft uitgaan hetzelfde, het denken dat je volledig gelukkig bent zodra je naar de kroeg kunt gaan, of uit eten. Achteraf is er vaker het gevoel dat je helemaal niet happy was, je niet alleen een letterlijke kater over had gehouden, maar ook een figuurlijke kater, en hoe vaak komt het niet voor dat er geklaagd wordt over de bediening in een restaurant, of dat het eten niet goed was.
  Dus dan kun je misschien de algemene vraag stellen wat het nu precies is wat de mensen laat denken dat hun leven afhangt van het kunnen winkelen, naar de kroeg en het restaurant kunnen gaan, het bezoeken van een bioscoop en theater, en al die andere dingen die niet meer konden. Hangt je gevoel van vrijheid en geluk alleen van dat soort zaken af?

  Wat ik nu eigenlijk wil zeggen, anders wordt het helemaal een lange reactie, is dat ik zelf eigenlijk wel baat heb gehad bij het hele gedoe, het zien hoe ik zelf reageer op dingen die er zich in zulke situaties voordoen, en de reacties op het gebeuren van de mensen om me heen, dat zijn voor mij de belangrijkste zaken die ik uit dit alles haal.

  Volgens mij ( nu komt het antwoord op de vraag of ik wel of niet corona heb gehad ) heb ik het in de beginperiode gehad. Er was toen nog niks tot heel weinig over bekend, en voor mij was het een fikse griep, waarbij ik smaak en geur kwijt was, een paar kilo lichter werd, en het herstel duurde langer dan “normaal”. En dat was het.

  Toch wel leuk, zo communiceren buiten het werk om 🙂

  1. Ik heb meerdere mensen gehoord die ziek waren voordat het Corona werd genoemd. Ook zij hadden geen reuk en smaak en diverse bekende corona klachten.
   Ik weet zeker dat jouw “griepje” toen ook Corona was.

 2. Excellent post. I used to be checking continuously this blog
  and I am impressed! Very helpful information particularly the remaining part 🙂 I maintain such info much.
  I was seeking this particular info for a long time.

  Thanks and best of luck.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.