Corona crisis doorkomen

We hebben afgelopen anderhalf jaar in de corona crisis geleefd. Een rare tijd waarin niks meer normaal was, waarbij je overal over na moest denken en alleen op afspraak nog ergens naartoe kon gaan. Er was een hoop gesloten en verboden, de economie heeft er zwaar onder geleden. Maar nu begint het weer langzaam aan beter te worden. We mogen steeds meer gelukkig.

Overal om ons heen hoorden we hoe zwaar iedereen het had. Met het thuiswerken, niet kunnen knuffelen, maar een enkeling op visite mogen ontvangen, niet naar de kapper en uit eten kunnen, zelfs een paar maanden een avondklok.

Zo heeft Nederland het beleefd.

Hoe wij deze corona crisis zijn doorgekomen?

Het klinkt misschien een beetje raar, maar wij hebben er niet zo veel last van gehad.
Mijn man werkt als vrachtwagenchauffeur, hij bevoorraad de AH winkels. Nou met dat gehamster in het begin was het juist veel harder aanpoten. Dus hier en daar een extra dagje werken was heel normaal.
Ik werk in een webshop die vitamines verkoopt, door de corona crisis is de verkoop explosief gestegen en moest er nog harder gewerkt worden. Normaal werd er in het weekend niet gewerkt, dat is nu gewoon standaard geworden. Zelfs met feestdagen moest er extra gewerkt worden om alle bestellingen de deur uit te krijgen. Soms stond ik 6 dagen van de week te werken.
Door het extra werken hadden we niet eens zin (of tijd) om ergens heen te gaan. Dat alles dicht was hebben wij dus niet echt als vervelend ervaren. Als er echt iets nodig was bestelden we dat online. Behalve de boodschappen, daar stond een lange wachtrij voor en aangezien mijn man doordeweeks 1 of 2 dagen vrij was deed hij die, ik deed het dan weer in het weekend.

Wij hebben een kleine vrienden/familie kring waardoor je al beperkt bij elkaar langs ging.
Alleen mijn schoonmoeder en onze dochter met kleinzoon hebben we regelmatig gezien. Ongeveer 1 x per kwartaal zag ik mijn zusje nog even. Verder heb ik alles eigenlijk via whatsApp kunnen doen wat prima was.

Van de avondklok hebben wij helemaal geen last gehad. Mijn man had ontheffing vanwege zijn beroep.
Zoveel kwamen we ’s avonds toch niet buiten. Ja 10 minuten om de hond uit te laten, maar dat mocht ook gewoon.

Heb je dan niks gemist?

Natuurlijk hebben we wel iets gemist.
Ik kon een aantal maanden niet naar de kapper, dat is best lastig als je kort haar hebt. Ik kreeg er geen model meer in, met wat haarclipjes en gel heb ik er iets van weten te maken. Om er maar het beste van te maken heb ik het laten groeien en toen we weer naar de kapper mochten heb ik een afspraak gemaakt om er permanent in te laten zetten. Dit heeft dus een positieve wending gekregen. Mijn man heeft er geen last van gehad, hij scheert zijn hoofd altijd kaal met een scheermes.

Op vakantie gaan;
In het eerste jaar hebben we dit niet gemist. We gaan maar 1x per jaar echt weg. Meestal met de auto naar het buitenland.
Maar om nou op vakantie te gaan naar een land waar ook alles gesloten is, waar je niet eens op een terrasje kan zitten om iets te mogen drinken of eten vinden wij niet echt het vakantiegevoel geven. Dus dit hebben we gewoon opgeschoven.
Volgend jaar nieuwe kansen, hopen dat alles dan weer normaal is.

Verjaardagen vieren;
Normaal komen er al niet veel mensen op visite omdat onze vriendengroep klein is.
Alleen in 2020 ben ik 50 jaar geworden. Mijn man en dochter wilde dit toch wel wat groter aanpakken, van mij hoefde dat echt niet.
Onder valse voorwendselen ben ik door mijn man meegenomen, toen we weer thuis kwamen hadden mijn schoonmoeder en onze dochter allemaal slingers binnen en buiten opgehangen. In de voortuin zat een zelf gemaakte Sarah pop en in de huiskamer stond een grote ballonnen creatie. Dat hadden ze leuk gedaan.
De andere verjaardagen hebben we in etappes gedaan, dat was een prima oplossing.

happy birthday balloons, plastic, happy birthday

Testen gehad?

Ja…ook wij hebben een paar keer een test moeten laten doen.
2 x omdat een collega positief getest was.
1 x omdat we bij de buren hadden gezeten die uiteindelijk positief getest waren.
1 x omdat onze dochter per toeval een positieve test had.
Zelf zijn we gelukkig niet ziek geweest of hebben we klachten gehad.

Conclusie;

Ik durf het bijna niet te zeggen, maar wij zijn er eigenlijk zeer goed doorheen gekomen.
Nu alleen nog van die vervelende mondkapjes af.

Misschien vind je dit ook interessant Hoe is het om gevaccineerd te zijn?

Spread the love

1 reactie op “Corona crisis doorkomen”

  1. Excellent post. I used to be checking continuously this blog
    and I am impressed! Very helpful information particularly the remaining part 🙂 I maintain such info much.
    I was seeking this particular info for a long time.

    Thanks and best of luck.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *