Creativiteit

Ik ben geboren met creativiteit. Het begon vroeger al met tekenen, uren was ik zoet met potlood en papier. Dan ging ik een plaatje natekenen en met potlood diverse schaduwen creëren, dat lukte erg goed. Ik heb toen een plaatje van Kuifje en Bobby nagetekend en daar was ik heel erg trots op. Ook heb ik veel paarden nagetekend, dat was mijn lievelingsdier. Alleen gezichten van mensen kon ik niet zo goed tekenen. Ik heb jaren niet meer getekend en moet zeggen dat ik het toch aardig ben verleerd, jammer hoor. Maar ik weet zeker dat als ik ga oefenen het weer terug komt.

Een korte periode heb ik samen met mijn zus sieraden gemaakt. Met ijzerdraad, kralen en hangertjes enz. We hebben armbandjes, kettingen en oorbellen in elkaar gezet en deze ook zelf gedragen. Dit was het niet helemaal voor ons.

Scrapbooking

Mijn grootste hobby was Scrapbooking, hier kon ik al mijn creativiteit in kwijt. Voor diegene die niet weten wat het is zal ik het heel kort uitleggen. Eigenlijk is het niet meer dan op een creatieve manier je foto's inplakken in een (eventueel zelf gemaakt) fotoboek. Je gebruikt dan achtergronden, geprint papier en allemaal versieringen om er iets moois van te maken. Dit heb ik heel lang gedaan en ook veel mooie dingen voor mezelf en anderen gemaakt, de kast staat er vol mee. Ik heb zelfs een aantal jaar in een online facebook groep gezeten waar we via de post allemaal spullen met elkaar ruilden, of aan challenges mee deden. Dat was een super tijd. Omdat ik het na een lange tijd zat was en ook niks meer ermee deed heb ik alles verkocht. Na 3 jaar kreeg ik spijt en wilde ik toch weer beginnen, dus van alles weer aangeschaft. Ik heb nog wel wat kaarten gemaakt maar het echte scrappen heb ik niet meer gedaan. Kon de groep waar ik toen inzat ook niet meer terug vinden. Toch bewaar ik alles, wie weet heb ik er weer zin in.

Bullet journaling

Nu ben ik veel bezig met Bullet Journaling. Dit is een soort notebook met allemaal dotted papier erin (papier met puntjes). Die dots zijn bedoeld om makkelijk lijstjes, trackers en planners te maken, maar er zijn inmiddels verschillende manieren om hem te gebruiken. Ik gebruik hem meer als dagboek met wat planner functies. Veel dingen voor het scrapbooken kan ik hierin ook gebruiken. Tot nu toe doe ik het anderhalf jaar en heb maar een paar dagen niet erin geschreven. Elke maand maak ik een kalender met daarin de belangrijke dingen die me te wachten staan, een cover pagina zodat ik weet waar de nieuwe maand begint, een sport- en een mood tracker. De mood-tracker teken ik met de hand, lekker creatief. Verder schrijf ik elke dag een klein stukje over de dag. Ik merk dat vooral het verplichte sporten (zie blog artikel verplicht sporten) beter vol te houden is als ik het vooruit plan. Natuurlijk kan ik geplande taken verplaatsen als ik me niet goed voel of even geen tijd heb, maar meestal doe ik het dan een dag later. Voor mij werkt het dus perfect, het verplichte sporten is nodig voor mijn hoge bloeddruk. Wel grappig dat een paar zussen ook zoveel creativiteit hebben, zou dat in de genen zitten?
Wil je zien wat ik maak, kijk dan op mijn instagram
Onderaan de pagina zie je een filmpje van mijn bullet journal, zo krijg je een kijkje in mijn creativiteit.

Tuinontwerp

Een paar jaar geleden wilde ik de tuin opknappen. In een kladblok heb ik de omtrek van de tuin getekend en ben dat met potlood gaan indelen. We hadden al wat dingen die we echt in de tuin wilde hebben, zoals 2 terrassen, een overkapping en ruimte voor bloemen en planten. Die kon ik er zo in tekenen. Omdat ik niet zo jong meer ben en het bukken lastig is voor mijn rug wilde ik graag verhoogde bloembakken. En om je te verplaatsen in de tuin een slingerpad naar achter maken. Het is allemaal gelukt en we hebben het helemaal zelf gemaakt. Voor de ronde bloembakken ben ik heel creatief geweest. Veel gezocht op internet maar kwam niks tegen wat ik leuk vond.
Ik heb een aantal cementbakken gekocht bij de bouwmarkt, heb de bodem eruit gesneden zodat de wortels van de bomen de grond in kunnen. Aan de buitenkant heb ik de cementbakken bekleed met van die wilgentakken op een rol. Het eindresultaat is echt heel mooi geworden.

verhoogde bloembak, gemaakt van een cementbak en bekleed met wilgentakken.

Ik heb een tijdje niks creatiefs gedaan maar merk dat ik het echt nodig heb. Het geeft me rust in het hoofd en ontspanning. Het maakt dan niet uit welke creativiteit ik uitvoer als ik maar iets doe.

Blink jij uit in een creativiteit, dan zou ik het leuk vinden als je dat in de reactie laat weten.

Deel het bericht gerust

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.