De eerste keer…..

Mijn eerste keer

Overal is een eerste keer voor, anders kan je niks leren. En om te leren moet je ergens beginnen. Als je iets voor het eerst doet zal het ook niet altijd vlekkeloos verlopen. Zo zijn er een aantal dingen die ik jouw wil vertellen over mijn eerste keer....

De eerste keer mijn grote zus achterna

child, tricycle, play-1217246.jpg

We woonden in Amsterdam zuid en mijn zus ging op de fiets weg, ik wist niet waar ze heen ging. Ik ben toen op mijn kinderfiets er achteraan gegaan maar al snel was ik haar kwijt geraakt. Ik denk dat ik een jaar of 4 was, ik had nog een fietsje met van die zijwieltjes. Mijn man en zuster kunnen zich nog veel details herinneren van vroeger, maar volgens mij zijn mijn hersencellen al afgetakeld, de details kan ik me niet meer voor de geest halen. Zou ook niet weten hoe lang ik rond heb gefietst voordat de politie me had gevonden. Toen het voor hun duidelijk was dat ik verdwaald was hebben ze mijn fiets achter in de auto gegooid en mij weer thuis gebracht.
Ik heb daarna nooit meer een achtervolg poging gedaan, hahaha.

De eerste keer leren fietsen

Wij deden vroeger alles met de benenwagen of het openbaar vervoer, dus het fietsen op een gewone fiets heb ik pas later geleerd. Op een dag wilde ik wat oefenen op een fiets van mijn zuster, deze was iets te hoog voor mij maar ik ben er toch opgestapt. Het was vroeger nog niet zo druk op de straten dus kon ik veilig de weg op om te oefenen.

Ik was net de hoek om en raakte uit balans waardoor ik tegen een auto aanreed die geparkeerd stond. Mijn voorwiel raakte de auto waardoor er een slag in mijn wiel zat. Ik kon niet meer verder fietsen, dat was maar beter ook denk ik.
Ik kan me niet herinneren of de auto schade had, ik was nog jong en ben volgens mij meteen naar huis gelopen.

Nu ik groot ben kan ik prima fietsen hoor 🙂

amsterdam, bike, holland-3964198.jpg

De eerste keer op een brommer

biker, motorcycle, man-384921.jpg

Het was in mijn pubertijd dat mijn ouders elk weekend en elke vakantie naar de camping gingen, daar hadden we een stacaravan.
De camping lag in een dorpje in Noord Holland en we fietsten overal naartoe. Een paar vrienden op de brommer reden langzaam mee. Op een dag mochten we even op de brommer om het te leren. Ik mocht op een schakelbrommer zitten en kreeg uitleg hoe alles werkte, waarna ik het mocht proberen. Ik geef gas maar trok die te ver open en schiet dus vooruit, zo de sloot in. De brommer lag te roken en ik stonk een uur in de wind. We hebben met zijn allen de brommer uit de sloot getrokken.

Toen ik de leeftijd had dat ik een brommer zou mogen besturen wilde ik geen brommer meer. Ik hoorde van zoveel klasgenoten dat hun brommers vaak stuk was, daarom wilde ik geen brommer.

De eerste keer autorijden

Omdat alles wat ik leerde te besturen (op wielen) tot nu toe niet zo goed ging heb ik nooit mijn rijbewijs durven halen. Ik was bang dat het ook fout zou gaan en in een auto zijn de gevolgen wat groter.
Maar toen ik 35 jaar werd kreeg ik van mijn man mijn eerste rijles. Het was al avond en het was donker, doodeng vond ik het. Toen ik hem in zijn eerste versnelling moest zetten en de koppeling langzaam moest laten opkomen ging de auto vanzelf vooruit. Ik weet nog dat ik dat al te hard vond, hahaha.
Het lessen ging goed totdat ik voor de Coentunnel moest invoegen, ik keek naar rechts en omdat ik te ver over mijn schouder keek draaide mijn stuur naar links. Hierdoor zaten we bijna in de vangrail, mijn instructeur kon nog net op tijd bijsturen. Hier ging het dus bijna fout, deze angst zit er nog steeds in trouwens.

Met mijn rijbewijs op zak ging ik met mijn eerste auto kattengrind halen, het regende die dag best aardig. Ik reed te hard de bocht om en voelde de achterkant uitbreken. Net voor de sloot wist ik de auto tot stilstand te brengen.
Nog niet bijgekomen van de schrik heb ik de motor meteen weer gestart, ben uit het gras gereden en heb mijn weg vervolgt tot de dichtstbijzijnde benzinepomp, daar stond ik te shaken op mijn benen. Een jongen (volgens mij van de pomp) zegt tegen mij "kom je net uit het weiland?" Ik zeg "ja zoiets". Bekomen van de schrik ben ik weer verder gereden. Achteraf bleek dat mijn banden te zacht waren en door de regen en de te hoge snelheid ging het dus fout.

car, vehicle, automotive-4148514.jpg

 

Vind je het leuk om meer over mij te weten te komen
kijk dan ook eens naar Waar ik woon of Mijn veestapel

 

Heb jij ook een leuk verhaal bij jouw eerste keer..... laat het me weten in de reacties.

Deel het bericht gerust

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.