Echte liefde….

Wat is echte liefde

heart, love, red-157895.jpg

Ja....hoe weet je nou wat echte liefde is?

Voor iedereen is echte liefde anders in te vullen.
Het ligt eraan wat JIJ verstaat onder echte liefde.
Is dat als je partner je verwend met een ontbijt op bed?
Of als je samen leuke dingen doet?
Wanneer je lief en leed met elkaar deelt?

Liefde is sowieso een breed begrip maar echte liefde gaat heel diep. Daar kan je pas van spreken als je elkaar héél goed kent en ook al veel samen hebt meegemaakt.

Een stukje uit mijn geschiedenis

Mijn partner en ik zijn al bij elkaar vanaf de middelbare school (1987), we hebben zelfs in dezelfde klas gezeten. Pas nadat mijn man een heel schooljaar achter mij aan had gezeten heb ik toegegeven en kregen we verkering, i am hard to get!! Na 8 maanden waren we verloofd en dat hebben we héél erg lang volgehouden. Pas na 23 jaar zijn we getrouwd, dat had ook een reden dat het zolang heeft geduurd. Wij komen allebei uit een gezin met gescheiden ouders. Beide dachten we dat trouwen geen meerwaarde had en we zagen dat de meeste getrouwde stellen na een aantal jaar toch weer uit elkaar gingen, voor ons hoefde het dus niet zo nodig, het ging immers prima tussen ons.
Op de trouwdag van mijn zwager vond mijn man het toch tijd om in het huwelijk te gaan treden en heeft hij mij in een volle zaal ten huwelijk gevraagd, natuurlijk heb ik ja gezegd.
Tot op de dag van vandaag zijn we nog steeds samen en super gelukkig met elkaar.

Ik durf er eerlijk voor uit te komen dat wat wij samen hebben meegemaakt echte liefde is.
Natuurlijk kent elke relatie zijn ups en downs maar dat maakt je relatie sterker. Het is de kunst om juist als het even niet lekker gaat dit samen op te lossen en er sterker uit te komen. De meesten lopen weg voor hun problemen of zoeken hun heil ergens anders.

Niemand heeft ooit gezegd dat een relatie makkelijk is, het is en blijft hard werken, ook als je al heel lang samen bent.
Echte liefde krijg je niet cadeau!!

heart, fire, flame-1783918.jpg

Echte liefde, ware liefde of verliefdheid?

Wat is het verschil tussen deze drie termen of betekenen ze alle drie hetzelfde?

Verliefdheid is het gevoel wat je vlinders in je buik geeft, wat je de hele dag aan de ander doet denken, wat ervoor zorgt dat je geen honger hebt, wat je soms rare dingen laat doen.

Ware liefde is het gevoel dat deze persoon de juiste is (de ware) en waar je een langdurige relatie mee wil opbouwen, waar je misschien kinderen mee wil.

Echte liefde is een diep gevoel van houden van, voor elkaar door het vuur gaan, elkaar steunen in slechte tijden, er voor elkaar zijn maar ook elkaar vrijheid geven om dingen te doen die je leuk vind.

roses, heart, mother's day-2840743.jpg

Ik weet wat echte liefde voor ons is, wat wij aan elkaar hebben maar ook wat we voor elkaar over hebben. Voor mij is het een gevoel van geborgenheid, vertrouwen, respect, liefde geven en ontvangen, vrijheid en samen zijn, naar elkaar luisteren, problemen bespreekbaar maken en oplossen.

Ik denk dat het geheim van een goede relatie niet valt te omschrijven maar dat je beide een weg moet vinden om de relatie tot een succes te maken.

Voorbeelden van echte liefde

Een paar jaar na ons trouwen heeft mijn man besloten om zich te laten steriliseren. Hij vond het zo vervelend voor mij dat ik heel vaak last van hoofdpijn had door het gebruik van de pil. Van de één op de andere dag kwam hij me vertellen dat hij een afspraak had gemaakt voor deze behandeling.
Dat noem ik nou echte liefde, ik ben hem hier nog steeds zeer dankbaar voor. En ik zal meteen het fabel wegnemen dat de man zijn mannelijkheid hierdoor verliest, de zin in sex of de prestatie zelf is nooit minder geworden.

Wij zijn qua karakter best verschillend. Ik ben rustig en geduldig en mijn man is actief en ondernemend. Juist de verschillen tussen ons zorgen ervoor dat we elkaar goed kunnen aanvullen.
We hebben verschillende hobby's en gunnen elkaar de tijd om die naar hartenlust uit te voeren. Het gunnen en uitvoeren van dingen hoort bij echte liefde. Geef elkaar de ruimte, iedereen heeft me time nodig. Daarnaast is het ook belangrijk te zoeken naar dingen die jullie samen leuk vinden en kunnen doen.

ECHTE LIEFDE BESTAAT!!!!

Ga er niet naar opzoek maar werk er zelf aan, dan zul je zelf ontdekken dat echte liefde bestaat.

Deel het bericht gerust

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.