Geld verdienen met je lifestyle blog

Geld verdienen met je lifestyle blog

Als je van schrijven houdt en dat ook nog wil delen met de buitenwereld kan je geld verdienen met je lifestyle blog. Dat is toch gaaf, geld verdienen met iets dat je graag doet, wie wil dat nou niet.
Het is leuk om te doen, je deelt kennis en ideeën en het levert je geld op.

Nou moet je niet denken dat dit een snelle manier van geld verdienen is, je moet wel wat geduld hebben.
Het is ook niet te zeggen hoeveel je ermee kan verdienen, dat ligt helemaal aan jouw eigen inzet.
Er komt meer bij kijken dan even snel een verhaaltje online zetten. Als je er serieus mee bezig bent kost het je veel tijd om je blog te onderhouden. Je lezers willen graag zien dat er regelmatig nieuwe berichten geplaatst worden en die berichten moet ze wel aanspreken anders komen ze niet terug op je blog.

Waar moet je beginnen?

Geld verdienen met je lifestyle blog kan alleen als je een blog hebt natuurlijk. Hoe je daarmee begint kun je lezen in mijn blogpost Hoe begin je een blog

Bedenk bij het inrichten van je lifestyle blog op welke manier je geld wil gaan verdienen, er zijn verschillende manieren om toe te passen in je blog.

Welke mogelijkheden zijn er?

Zoals ik hierboven al benoemde zijn er verschillende manieren om geld te verdienen met je lifestyle blog. Hieronder leg ik ze stuk voor stuk uit.

  • Adverteren
  • Affiliate marketing
  • Producten testen
  • Samenwerken met andere bloggers
  • Digitale producten verkopen

Je kan er voor kiezen om één manier toe te passen, maar je kan ook verschillende manieren toepassen op je blog. Iedere manier heeft een ander verdienmodel en vraagt een bepaalde tijdsbesteding. Kijk naar de manier die je het meest aanspreekt en bekijk dan ook of je de tijd hebt om die manier toe te passen in je huidige leven. Bij de start van je Lifestyle blog ben je veel tijd kwijt aan het opzetten en inrichten, terwijl je daarna veel tijd kwijt bent aan onderzoek, onderhandelingen, blogposts schrijven, berichten promoten, e-mails beantwoorden, contact met lezers onderhouden, reageren op reacties. Al die extra handelingen kosten tijd, je krijgt er niet voor betaald maar het is wel verstandig om bij te houden om je lezers tevreden te houden.

Bedenk dus goed of je die vrije tijd erin wil en kan steken.
Als je elke week maar een uurtje tijd hebt om aan je blog te werken is dit niet de juiste manier voor jouw en zul je naar iets anders moeten gaan zoeken.

Adverteren

Bij adverteren bied je ruimte op je blog aan om advertenties te plaatsen. Als lezers klikken op die advertentie krijg jij betaald per klik. Dit is een makkelijke manier van geld verdienen, je hoeft er immers weinig voor te doen.

Om een advertentie op je blog te kunnen plaatsen moet je een account aanmaken op een advertentieplatform en deze koppelen aan je blog.

Let wel op dat de advertentie aansluit bij je blog.
Als je blog over sport gaat en je plaatst een advertentie over hondenmanden zullen de lezers daar niet snel op klikken omdat hun interesse uitging naar sport. Is het een advertentie over sportkleding dan zal de kans op een klik op de advertentie vele malen groter zijn.

Affiliate marketing

Bij affiliate marketing plaats je een link op je blog die naar de website van de verkoper gaat. Als er via die link een verkoop plaats vind krijg jij daar een percentage over, deze verdiensten verschillen per aanbieder. Je kan kiezen of je een tekstlink of een banner plaatst, het kan natuurlijk ook allebei.

Let wel op de relevantie van de link ten opzichte van de blogpost die je plaatst.

Producten testen

Sommige merken of bedrijven willen hun producten promoten door bloggers te benaderen hun producten te testen en hier een blogpost over te schrijven. Dit noemen ze ook wel Advertorials of gesponsorde blogs. Vaak worden de producten gratis aangeboden en krijg je zelfs nog geld voor het schrijven van het blog. Lees wel de kleine lettertjes en bespreek goed wat ze van je verwachten.

Soothing hand mask, handmasker

Bijvoorbeeld;
Over dit product moet je een blog schrijven.
Je omschrijft in je blog wat het is, welk merk het is, waar het voor bedoeld is en wat het eindresultaat is. Het merk of bedrijf kan bijvoorbeeld eisen dat het minimaal 1500 woorden moet bevatten, dat er foto's worden geplaatst en dat er een link naar hun website in staat.

Als dit je leuk lijkt kan je zelf ook bedrijven of merken aanschrijven om een voorstel te doen.

Samenwerken met andere bloggers

Door een samenwerking aan te gaan met andere bloggers kan je meer bezoekers krijgen waardoor je uiteindelijk geld verdient met je lifestyle blog. Je kan gaan gast bloggen, dan schrijf je een artikel en deze plaatst je op het blog waarmee je de samenwerking bent aangegaan. Meestal is dat een blog met veel verkeer en eentje die goed aansluit bij jouw eigen lifestyle blog.
Het aanbod van gastblogs kan verschillen. De één wil dat je éénmalig een blogpost schrijft en plaatst, de ander wil dat je een aantal blogposts schrijft.

Maak hierover dus goede afspraken zodat je duidelijk weet waar je aan toe bent en wat er van jouw verwacht wordt.

Digitale producten verkopen

Met het verkopen van digitale producten kan je geld verdienen met je lifestyle blog.
Digitale producten zijn bijvoorbeeld; een e-Book, online cursus, stap-voor-stap instructies, podcast, templates, kalenders, enz.

Door digitale producten aan te bieden kan je een constante stroom aan inkomsten genereren. Zoek een onderwerp die tijdloos is zodat het op elk moment gevonden word als mensen ernaar zoeken.
Stel je maakt een e-Book over het maken van sinterklaas surprises dan zal dat alleen in het laatste kwartaal van het jaar aantrekkelijk zijn. Maar maak je een e-Book over afvallen dan is dat tijdloos, daar zoeken mensen het hele jaar op.

e-Book

Wil jij dus geld verdienen met je lifestyle blog dan zijn er diverse manieren om dat te doen. Ik zou zeggen......ga vandaag nog aan de slag. Hoe langer je ermee wacht, hoe langer het duurt voordat het geld binnen komt.

TIP!!!
Laat het starten van een blog je niet tegenhouden door te denken dat er al zoveel op internet te vinden is over het onderwerp waar jij een blog mee wil maken. Je kan 10 websites bezoeken over hetzelfde onderwerp maar er zal er één uitspringen die jij het beste vind. Het kan de lay-out zijn of juist de manier van schrijven die je het meeste aanspreekt. Dit kan dus ook voor jouw blog gelden, starten dus.

Welke vorm van geld verdienen met je lifestyle blog spreekt jouw het meeste aan? Laat het me weten in de reacties.

Deel het bericht gerust

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.