Hoe begin je een blog met WordPress

Starten met een WordPress blog

Voordat ik met bloggen begon snapte ik helemaal niks van WordPress. Maar met wat online hulp heb ik dit blog gemaakt.
Ben best trots op mezelf dat het gelukt is.

blog, blogging, write

Hoe begin je een blog met WordPress?

Ik ben begonnen met een account aan te maken op WordPress, dat kan echt iedereen. Dat je berichten en pagina's kan maken lukt ook zonder problemen, maar al die instellingen daar heb ik geen verstand van.
Via Google ben ik wat dingen gaan opzoeken en al snel kwam ik uit bij de moderne nomaden. Ik kende deze site nog niet, Mick van Zadelhoff heeft veel informatie op zijn site staan en kan je in diverse dingen goede ondersteuning bieden. Met behulp van zijn gratis online cursus had ik in een paar simpele stappen mijn blog gestart en kon het inrichten beginnen.

pc, computer, mac

Door te zoeken op Google kwam ik Mick van Zadelhoff tegen. Hij bied een korte gratis cursus aan hoe je een blog kan beginnen. Hij heeft mij heel goed op weg geholpen.

wordpress, blogging, blog

Op WordPress kan je een gratis account aanmaken. Hiermee kan je alvast aan de slag en een beetje oefenen. Begin bijvoorbeeld met de homepage.

Gratis account aanmaken

hosting, internet, http

Ga op zoek naar een hosting provider om je blog openbaar te kunnen maken. Zonder hosting is je blog niet vindbaar. Ik neem aan dat je dat juist wel wil.

Nederlandse hosting provider

Na de start

De start van je blog is er, nu is het tijd om te gaan schrijven. Er zijn zoveel mogelijkheden, dus bedenk goed wat je wil en hoe het eruit moet komen te zien. Met de opbouw ben je veel tijd kwijt, het gaat niet alleen om het schrijven van berichten. Er komt meer bij kijken dan je denkt. Gelukkig zijn er veel tools die je kunnen helpen om je blog goed in elkaar te zetten.
Neem de tijd dan krijg je het beste resultaat.

Succes met je blog!!!

board, chalk, blackboard
Deel het bericht gerust

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.