Hoe is het om gevaccineerd te zijn?

2021, injectiespuit in covid-19 cel

Ik heb heel lang getwijfeld of ik de vaccinatie wel moest nemen. Omdat ik een hoge bloeddruk heb behoor ik automatisch tot een risico groep. Maar als iedereen verkouden is of met griep rondloopt pak ik dit bijna nooit op. Blijkbaar werkt mijn afweersysteem bijzonder goed. Ik ben 2 keer in direct contact geweest met iemand die (later) besmet bleekte zijn met het corona virus, maar ook daar ben ik niet ziek van geworden gelukkig.
Ik eet gezond, sport regelmatig, ben veel buiten en zit af en toe in de sauna. Daarbuiten slik ik diverse vitamines waaronder dagelijks vitamine D3.

Mijn twijfel zit hem vooral in het feit dat er nog niet duidelijk is wat het vaccin op de lange termijn met je lichaam doet. Ook is er nog niet bekend hoe lang het vaccin werkzaam zal zijn.
Moeten we net als bij de griepprik deze prik ook jaarlijks gaan halen?
Beschermt het genoeg tegen de gemuteerde varianten?

Je kan geen voorkeur opgeven en moet dus maar afwachten welke je krijgt. Nou, de Astrazeneca wil ik absoluut niet hebben, ik vind het kleine risico op trombose het niet waard om ingeënt te worden.
Gelukkig prikken ze daar niet mee in mijn geboortejaar.

Vandaag was de afspraak voor de eerste prik.
Ik moest om 21:45, beetje laat vind ik zelf maar omdat ik toch van 20:00 - 21:00 uur ging zwemmen kwam het wel goed uit. Meteen door dus.

vaccinatiespuit in bovenarm

Ik was iets vroeger dan de afgesproken tijd, maar ik mocht meteen doorlopen. Het was totaal niet druk.
Bij het aanmelden kreeg ik een (ziekenhuis) bandje om mijn pols, daarop zag ik Pfizer staan, ik dacht gelijk YES.....daar ging mijn voorkeur ook naar uit. Meteen door naar de zuster die de injectie ging zetten. Ze vragen dan in welke arm je de prik wil hebben. Ik ben rechts maar omdat ik met links de hele dag de telefoon moet oppakken heb ik toch voor de rechter arm gekozen, daarmee hoef ik alleen de muis te bedienen.

Ze zei "wat heb je een mooie tatoeage", pakte mijn spier beet en de prik zat er al in voor ik er erg in had. Dat viel 100% mee.
Ik mocht doorlopen naar de volgende ruimte, de wachtruimte.
Na de vaccinatie moet je een kwartiertje blijven wachten, ze kijken dan of je geen bijwerkingen krijgt. Ik heb lekker op mijn telefoon gaan puzzelen. Ook in de wachtruimte was het niet druk, er zaten ongeveer 6 mensen die om de beurt weer weggingen. Daarna mocht ik eindelijk naar huis.

Thuis is het dan afwachten of je last krijg van eventuele bijwerkingen, zoals licht grieperig of koorts, je kan een beetje verkouden worden. Ik heb nergens last van gehad, het enige wat ik voelde was de plek waar ze geprikt hadden. Die voelde een beetje dik, hard en beurs aan. Maar dat is ook niet zo gek als ze de vaccinatie in je spier zetten.

Mijn volgende afspraak is op 22-7, dit keer mag ik in de ochtend.
Als die ook geprikt is zal ik dit bericht updaten.

2e Vaccinatie 22-7-2021

Deze keer mocht ik al vroeg de prik halen. Om 09:15 uur was ik aan de beurt, het was iets drukker dan de vorige keer maar het stroomde goed door. Daarna moest ik de hele dag werken, op een beetje pijn van de prik plek na heb ik nergens last van gehad. Van alle mensen die ik ken die hun 2e vaccinatie hebben gehad zijn de meeste wel een beetje ziek geworden. Dus had ik mee voorbereid dat ik de volgende dag ook ziek zou worden. Alles wat ik moest doen die dag had ik in de ochtend gepland. Maar zelfs in de middag voelde ik me nog kip lekker.
Ik ben zelfs nog naar Ikea geweest en heb daarna thuis de nieuwe meubels in elkaar gezet. Ook deze dag nergens last van gehad.
Blijkbaar werkt mijn afweersysteem erg goed.

Ben jij al gevaccineerd?
Hoe is het bij jouw gegaan?

Laat het me weten in de reacties.

Wil je weten hoe wij de Corona crisis doorgekomen zijn?

Deel het bericht gerust

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.