Omgekeerde appeltaart

Omgekeerde appeltaart

Ik hou echt héél erg veel van appeltaart, alleen de traditionele appeltaart vind ik zoveel werk om te maken. Laatst zat ik tv te kijken naar Eigen huis & tuin lekker leven en daar maakte ze een omgekeerde appeltaart, ook wel Tarte tartin genoemd. Het zag er prachtig uit en ook zo simpel om te maken.

appeltaart, tarte tartin, omgekeerde appeltaart

Hier zou je toch zo in willen bijten!!

Het recept is niet zelf bedacht, het komt van 24 kitchen af.
Omdat het zo een makkelijk recept is wilde ik het toch graag delen.

Ik heb deze taart 2 keer achter elkaar gemaakt.
De eerste keer was mijn karamel verbrand, daardoor smaakte de taart niet lekker. De tweede keer is het wel gelukt en smaakte de taart heerlijk.

Ingrediënten

300 gram Suiker
4 Appels
Bladerdeeg op rol

Bereidingswijze;

Doe de suiker in de koekenpan en laat het op een rustig vuur karamaliseren, let op dat het niet aanbrand.

Vet de bakvorm in en verwarm de oven voor op 170 graden.

Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd in grove plakken.

Rol het bladerdeeg uit op de maat van je bakvorm + een extra rand van ongeveer 2 cm.

Als de karamel klaar is giet je die in de ingevette bakvorm.

Druk de plakken appel er lichtjes in.

Bedek het met het bladerdeeg. De rand die uitsteekt druk je voorzichtig naar de bodem, dit gaat heel makkelijk met de achterkant van een vork. Prik wat gaatjes in het bladerdeeg.

Zet de omgekeerde appeltaart in de oven en bak hem in 45 minuten gaar.

Zodra hij uit de oven komt moet je hem meteen omdraaien, de zachte karamel loopt dan mooi overal tussen door. LET OP!!! bij het omdraaien kan er hete karamel uitlopen, verbrand je dus niet.

Laat de omgekeerde appeltaart even afkoelen voordat je hem serveert.

Geniet ervan!!

Heb je geen trek in appeltaart, dan heb ik een recept voor een Vegan aardbeientaart

Deel het bericht gerust

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.