Online planten bestellen

Deze pagina bevat affiliate links, als je via de link een aankoop doet krijg ik er een kleine vergoeding voor. Dit kost jouw niks extra's maar je helpt mij om dit blog voort te kunnen zetten.

Planten bestellen via de computer

Je kan heel veel via de computer bestellen, eten, kleding, cadeau's, noem het maar op en het kan. Tegenwoordig zijn er een aantal bedrijven waar je online planten kan bestellen, ze worden via de post verstuurd, dat wilde ik wel eens uitproberen.

Er kwamen gelijk een paar vragen bij mij op;
Komen de planten wel intact aan?
Zijn de planten gezond?
Hoe versturen ze de planten op een veilige manier?
Zal de bestelling lang onderweg zijn?

Daar kom je alleen achter als je een bestelling plaatst en de proef op de som neemt.

Wie of wat is Plantje.nL

In 2011 is het bedrijf Plantje.nl opgericht, online planten bestellen was toen nog heel apart. Inmiddels telt het bedrijf 20 medewerkers en hebben ze een mooi netwerk aan top kwekers opgebouwd.

Ze verkopen kamerplanten, tuinplanten, plantpotten, aarde, voeding, en nog veel meer wat met planten te maken heeft. Je kan zelfs een plant als cadeau laten opsturen.

Ze staan ervoor om de wereld een stukje groener te maken, om de positieve effecten kenbaar te maken. Planten hebben een bepaald effect op je humeur, gezondheid en op de sfeer in je leef of werk omgeving.

Plantje.nl is ook duurzaam bezig. Om verspilling tegen te gaan hebben ze plantboxen bedacht. In die boxen doen ze planten die bijvoorbeeld te lang zijn blijven staan of die een beetje gekneusd zijn en daardoor niet meer verkocht kunnen worden. De verpakking is speciaal ontworpen en plantvriendelijk.

Het proces

Het proces is voor mij begonnen op Facebook. Ik zat wat te scrollen en kwam een advertentie van Plantje.nl tegen en dacht meteen  "dit is leuk, dit wil ik uitproberen". Ik ben gek op planten en bloemen maar heb een oude kat die ze erg lekker vind en het mij moeilijk maakt om het groener in huis te maken.

Ik heb op de advertentie geklikt om meer te weten te komen over het bedrijf achter Plantje.nl en werd alleen maar enthousiaster bij het lezen waar ze voor staan en hoe goed ze bezig zijn.

Bij het doorzoeken van het assortiment kwam ik de kneusjesbox tegen, mijn hart ging sneller kloppen. Wat een geweldig initiatief is deze box, hier houd ik van. Je kan planten voor binnen en buiten bestellen, deze komen rechtstreeks van de kweker. De kneusjes die in de box zitten zijn niet mooi genoeg voor de verkoop en krijgen op deze manier een tweede kans, anders zouden de kwekers deze plantjes weggooien. Hier wordt ik blij van, zeg nou zelf......dit is toch een geweldig initiatief en het gaat verspilling tegen.

de bestelling plaatsen

De website van Plantje.nl is overzichtelijk, makkelijk in gebruik en bij elke plant staat waardevolle informatie over de verzorging.
Alleen bij de kneusjes boxen staat geen informatie omdat ze niet weten welke planten er in de box worden gestopt.

Je zoekt uit wat je wil hebben, doet het gewenste plantje in de winkelwagen, vult alle gevraagde gegevens in en zodra je de betaling hebt gedaan zijn de planten besteld.
Via e-mail houden ze je op de hoogte van het gehele proces en kun je zien wanneer je de plantjes kan verwachten.

Bestelling ontvangen

planten in doos
kneusjesbox tuinplanten

In een kartonnen doos ter grote van een verhuisdoos werden de kneusjes bezorgd. Ik werd helemaal blij toen ik de doos open maakten. De plantjes stonden in een soort vorm van karton zodat ze niet konden omvallen en op de bodem lag een plastic bakje zodat de doos geen vocht op kan nemen.

Op het eerste gezicht zagen alle planten er prachtig uit. Totaal zaten er 10 tuinplanten in de box, verschillende soorten en maten. Bij het uitpakken kon ik maar 2 planten vinden die als kneusje bestempeld konden worden, en bij 1 plantje zat één geel blaadje. Dat viel reuze mee dus, de rest was prima in orde. En ik heb echt een grondige inspectie er op los gegooid. De twee gekneusde planten zie je op de foto's hieronder, geen grote kneuzingen en verder is de plant gezond. Het zou zonde zijn als deze planten weggegooid zouden worden omdat ze het in een winkel niet kunnen verkopen. Prima plantjes om een tweede kans te geven.

De kneusjes uit de box

beschadigde bladeren aan de plant

Het plantje links had een aantal bruine, afgebroken blaadjes aan één takje.

De heideplant rechts had een paar bruine takjes, iets te lang blijven staan bij de kweker.

Zoals je ziet vallen de kneuzingen reuze mee en zal de plant er geen hinder van ondervinden.

verdroogde tak aan de heideplant

Ik had de tuin al een onderhoudsbeurt gegeven en een beetje bedacht waar ik deze plantjes wilde plaatsen. Het was mooi weer buiten dus heb ik ze meteen in de grond gezet en water gegeven.

Kleine tip!!
Vergeet je net geplante planten nooit water te geven, de plant moet namelijk hard werken om de wortels in de grond te verankeren en met water geven stimuleer je dat. Door het geven van water zorg je er ook voor dat de aarde om de plant goed verdeeld wordt en contact kan maken met de wortels.

Omdat ik een leuk artikel wilde schrijven over dit bedrijf, (dit is niet gesponsord) wilde ik ook een kamerplant bestellen, gewoon om die ook mee te nemen in deze blogpost.
Mijn oog viel op een plant die op een lavasteen groeit, die vond ik wel bijzonder. Het lijkt me ook een tere plant om te moeten vervoeren, leuk om te testen hoe ze dat doen.

Nou ik was verrast hoe goed ze het hadden ingepakt.
Deze plant kwam in een aparte doos, geklemd in een kartonnen mal en het stenen schaaltje en de lavasteen waren goed ingepakt in bubbeltjes plastic. Om de plant zelf zat ook plastic wat aan de bovenkant met tape vast was geplakt aan de doos. De plant kreeg totaal geen kans om ook maar één millimeter te kunnen verschuiven.

Zo zag de plant eruit toen ik hem uit de doos had gehaald.
Beter hadden ze het plantje niet kunnen verpakken naar mijn mening.

goed verpakte kamerplant
kamerplant groeit op lavasteen

Wat een mooie kamerplant is het.
Het is een Schefflera op lavasteen en is te vinden in de webshop bij plant cadeaus, leuk om weg te geven.

Ik heb hem een ere plekje gegeven in de huiskamer.
Hoog genoeg zodat de kat er nooit bij kan om hem kaal te vreten.

Op de website staat een duidelijke beschrijving over de verzorging van deze prachtige plant.

Ik kwam nog wat planten tegen die ik zeker wil gaan uitproberen.
Je kan een paar planten bestellen die ze als brievenbuspost verzenden, daar ben ik wel nieuwsgierig naar.
Volgens mij zijn dit ideale planten om in de vensterbank te zetten en er zit een (smalle) 3D geprinte pot bij, geweldig toch!

Momenteel hebben ze ook bloembollen, daar is het nu de ideale tijd voor om ze te planten. Ze hebben boxen per soort of een box gemengd. Leuk......dan heb je in het voorjaar al vrolijkheid in de tuin of op het balkon. Ik denk dat zo'n box ook per ongeluk in mijn mandje valt 🙂 haha.

Slot conclusie

Mijn ervaring met Plantje.nl

Ik ben zeer tevreden over het bedrijf, de kwaliteit van de planten, de snelheid van bezorging, hoe de planten het vervoer hebben overleefd, de keuze op de website en de mate van kneuzingen van de planten. In het voorjaar ga ik zeker weer een kneusjes box voor de tuin bestellen. Ben nu al benieuwd wat er dan in het assortiment zit, ik hoop dat er dan wat planten met bloemen bij zitten.

Bij het artikel creativiteit staat helemaal onderaan een kleine impressie hoe mijn tuin eruit ziet.

Deel het bericht gerust

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.