Pittige soep

Als je van pittig, zoet en soep houdt moet je dit recept eens proberen. Het is een soep met stevige smaken, heeft een oosters tintje, is makkelijk te bereiden en staat zo op tafel.
Dit recept komt uit het boek Vegan 100 van Gaz Oakley maar dan naar eigen hand aangepast.
Deze pittige soep is geschikt voor 4 personen.

oosterse soep

Ingrediënten;

180 gr. tofu
100 gr. paksoi (bladeren)
70 gr. taugé
70 gr. kastanjechampignons
2 teentjes knoflook
1 chilipeper
2 el. ember
2 el. sesamolie
3 el. sojasaus
1 el. rijstazijn
3 el. ahornsiroop
1 el. miso
1 L. water
1 groentebouillonblokje

Voor de garnering;
4 bosuitjes
1 el. sesamzaad

Bereiding;

Hak de gember en chilipeper fijn, snij de tofu in blokjes van 1 cm. en pers de knoflooktenen.
Snij de champignons in plakjes en de bosuitjes in dunne ringen.

Zet een pan op het vuur en breng hierin het water aan de kook, voeg dan het bouillonblokje toe en roer goed door tot deze is opgelost.

Doe ondertussen de sesamolie in een wok of grote hapjespan, zet het vuur hoog en wacht tot de olie echt heet is.
Voeg de knoflook, chilipeper en gember toe en bak het ongeveer 1 minuut.
Daarna voeg je de champignons en tofu blokjes toe, roerbak dit 2 minuten, laat het daarna een halve minuut garen.

Zet het vuur laag, voeg de groentebouillon, sojasaus, miso, rijstazijn en ahornsiroop toe.
Roer het goed door elkaar en laat het 5 minuten zachtjes koken.
Nu mag de taugé erbij, kook het nog 2 minuten.
Als laatste kan de paksoi erbij, het moet even slinken.

Haal de pan van het vuur, serveer in 4 borden of soepkommen en garneer met de bosui en sesamzaadjes.

Een heerlijke pittige soep die goed vult.

Als je hem hebt gemaakt zou ik graag horen wat jij ervan vind.

Wil je liever iets anders eten, misschien vallen Groenten uit de oven beter in de smaak.

Deel het bericht gerust

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.