Storm Eunice

Storm Eunice

Wat een storm was dat, zo een heftige storm heb ik in tijden niet meer meegemaakt.
Gelukkig was het mijn vrije dag en ben ik de hele dag thuis gebleven, wel zo veilig.

Storm aan zee

Hoe ik de storm heb beleefd

In de ochtend was het nog windstil, ik ben dus lekker gaan wandelen met de hond. Zoals het spreekwoord zegt was het echt stilte voor de storm. Maar tegen de middag begon de wind al toe te nemen.

Niks bijzonders nog en ik ben lekker in huis bezig geweest met diverse huishoudelijke klusjes.
Ik heb trouw mijn rug oefeningen van de fysiotherapeut gedaan, de vaatwasser leeggehaald, afgestoft en een paar wasjes gedaan.

Mijn wasmachine staat op de bovenste verdieping, daar is ook mijn sportkamer waar ik de laatste oefeningen aan het doen was op mijn fitnessbal. Ik combineer graag dingen zodat ik niet onnodig de trappen steeds op en neer hoef te nemen.

De zolderkamer heeft een puntdak en is heel erg hoog. Aan het begin van de storm hoorde ik de dakpannen rammelen. Dat heb ik bij vorige stormen ook al eens gehoord en de pannen lagen altijd prima, niks geks te zien op het dak.

Dus mijn oefeningen afgemaakt, de was deels opgehangen en deels in de droger gedaan. Een nieuwe was aangezet en naar beneden gegaan om een kopt thee met appeltaart te nemen.

Harde wind

Zolang ik binnen ben of buiten loop vind ik de storm heel fascinerend om naar te kijken en te voelen wat de wind voor kracht heeft. Maar om dan auto te rijden vind ik niet zo leuk, veel te spannend. Op het journaal zag ik auto's die omgeblazen werden en daardoor tegen een boom aan waren gereden. Daar ben ik dus bang voor als ik zelf moet rijden.

Mijn man is vrachtwagenchauffeur en moest wel werken. Het was te doen zei hij, maar in de avond toen de storm op zijn piek was is hij toch gestopt met rijden. Als hij de trailerdeur opendeed werd die bijna uit zijn handen geslagen en op de weg vloog te veel in het rond of lag op de weg waardoor het niet meer verantwoord was om verder te rijden. Meerdere chauffeurs hadden het werk al eerder neergelegd. Hij was dus lekker vroeg thuis.

Natuurlijk moest ik de hond nog uitlaten, we hebben een chihuahua dus goed aangelijnd naar buiten. Zij vind het heerlijk in de wind, ze gaat dan heel blij rennen.
Van een afstand heb ik naar het dak van mijn huis gekeken, er bewoog helemaal niks en alles lag recht.

Stormschade

Hoe harder het ging waaien hoe meer geluid er van zolder af kwam, de dakpannen gingen tekeer....niet normaal. Ik heb een paar keer gekeken of er niks op straat lag.

Inmiddels was het donker buiten, hadden we wat gegeten en zaten we samen tv te kijken. Opeens hoorde het geluid van brekend hout, ik wist meteen dat het de schutting was. Gordijn open en ja hoor, daar lag een deel van de schutting. Omver geblazen door de storm Eunice. De omgevallen schutting had mijn appelboom uit de grond getrokken, ik hoop dat hij het dit jaar nog gaat doen maar ben bang dat de wortels zijn beschadigd.

We wilde de schutting even verplaatsen om de appelboom te ontlasten maar kregen het niet voor elkaar. Onderaan zaten nog een paar schroeven vast en de schuttingpaal was nog niet geheel gebroken. De wind maakte het ook onmogelijk dus hebben we alles latten liggen. Nog wel even snel foto's gemaakt voor de verzekering.

Laat op de avond belde de buurman aan, het privacyscherm was ook omgeblazen. Het hing nog vast op één schroef, hij heeft de schroef eruit gedraaid en het scherm plat in de voortuin gelegd.

De dag na de storm

Na een onrustige nacht door het gerammel van de dakpannen, de schade opgenomen.
Het goede nieuws is dat alle dakpannen nog op het dak liggen.
Maar de schutting in de achtertuin en het privacyscherm in de voortuin hebben
storm Eunice helaas niet overleefd.

Samen met de buren de schade opgenomen, we hebben de schutting losgemaakt waar die nog vast zat, de rommel opgeruimd en een plan voor herstel besproken.
Ook meteen de verzekering ingeschakeld, alles is online te regelen.
Het heeft wel wat moeite gekost om in het account van de verzekeraar te komen.
Inloggen lukte niet, wachtwoord reset kreeg ik maar niet binnen, de chatbot gaf geen antwoord en zelfs via whatsapp kreeg ik na 2 uur pas een respons. Op de website kwam ik niet verder en juist daar moest je de schade melden. Uiteindelijk heb ik ze via de telefoon te pakken gekregen en ben ik verder geholpen om weer toegang te krijgen tot het account.
De schade is gemeld, ze gaan het zo spoedig mogelijk behandelen.

We hadden wel verwacht dat de schutting de storm niet zou overleven, dus we zijn er niet rouwig om.
Deze is ook al bijna 14 jaar oud.

Omgewaaide schutting
geplette appelboom
Privacyscherm kapot

Ben je benieuwd hoe mijn tuin er voorheen uitzag? Klik dan hier.

 

Hoe heb jij storm Eunice beleefd en heeft die bij jouw ook schade achter gelaten?

Deel het bericht gerust

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.