Vegan aardbeientaart

Deze prachtige vegan aardbeientaart heb ik gevonden in de Allerhande van de Albert Heijn.
Hij is verrukkelijk, echt een aanrader.

Ingrediënten;

275 gr. Plantaardige margarine
250 gr. Tarwebloem
100 gr. Maizana
110 gr. Fijne kristalsuiker
600 ml. Vanille sojadrink
500 gr. Verse aardbeien
50 gr. Amandelmeel
3 tl. Vanille extract
½ tl. Zout
50 ml. Water
1 takje Munt (garnering)

Keukengerei;

Keukenmachine
Quichevorm ø 28 cm.
Bakpapier
Bakbonen
(bijv. gedroogde witte  bonen)
Oven
Deegroller

Verse aardbeientaart

Bereidingswijze;

Snijd 200 gr. margarine in stukjes en zet dit 10 minuten in de vriezer.
Doe daarna de Tarwebloem, 25 gr. Maizena, Amandelmeel, 1 tl. Vanille extract, 50 gr. Kristalsuiker, het Zout en de margarine uit de vriezer in de keukenmachine.
Mix het met korte pulsen tot een fijn, kruimelig deeg.
Voeg beetje bij beetje 50 ml. water toe en mix het kort tot dat het deeg aan elkaar plakt.
Neem het deeg uit de keukenmachine en kneed het (met koude handen) even kort door.
Maak er een bal van en laat die 1 uur afgedekt rusten in de koelkast.

Verwarm de oven voor op 180 graden C.
Kneed het deeg nog even kort door. Rol het uit op een met bloem bestoven aanrecht tot een rondje van ongeveer 35 cm. Als het deeg blijft plakken bestrooi je het met extra bloem.
Bekleed de ingevette quichevorm met het deeg. Er mag ongeveer een halve centimeter over de rand hangen, het deeg krimpt een klein beetje.
Prik met een vork gaatjes in het deeg, dek af met bakpapier en leg de bakbonen erbovenop.
Bak het 30 minuten in het midden van de oven.
Dit noemt men blind bakken, het deeg wordt dan krokant.

Verwijder de bakbonen en het bakpapier, bak de bodem nog 15 minuten in de oven.
Laat de bodem geheel afkoelen op een rooster.
Je kan de randen eventueel bijsnijden.

Maak ondertussen de vulling.
Doe 400 ml. Sojadrink, de rest van de Vanille extract en de rest van de suiker in een steelpan.
Verwarm het op laag vuur, het mag niet koken. Roer het regelmatig door.
Ondertussen klop je de rest van de Sojadrink en de Maizena met een garde in een kom tot een glad papje.
Voeg het papje toe aan het warme sojadrink mengsel.
Zet het vuur wat hoger, breng het aan de kook en roer goed door tot het een stevige dikke vla is geworden. Dit duurt ongeveer 5 minuten.

Doe de vulling in een kom en voeg de rest van de margarine toe. Roer het door totdat het gesmolten is.
Dak het af met vershoudfolie zodat er geen vel op kan komen, zet het in de koelkast.
Na ongeveer een half uur is het afgekoeld.

Ondertussen snijd je de aardbeien in plakjes en de munt in grove stukken (of leg de blaadjes er zo op).
Roer de vulling nog even goed door en verdeel het gelijkmatig over de taartbodem.
Verdeel de aardbeien schijfjes over de vulling en bestrooi met de muntblaadjes.

Is de vegan aardbeientaart geen plaatje?
Klaar om geserveerd te worden, geniet ervan.

Ik heb deze taart zelf gemaakt en hij was zo lekker dat ik het graag met jouw wil delen. Als jij hem hebt gemaakt hoor ik graag of jij er net zo enthousiast over bent. Laat het me weten!

Ook lekker voor een feestje Zoete noten balletjes

Spread the love

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *