Vegan Pancakes

Deze vegan pancakes zijn lekker als ontbijt of handig om mee te nemen als lunch. Ze zijn ook nog eens makkelijk te maken. Er zijn  variaties op te maken zodat je kan afwisselen.

 

Vegan pancakes met appelstroop en blauwe bessen

Wil je nog een lekker toetje?
Bak dan deze vegan aardbeientaart

Ingrediënten;

1 cup havermout
1 cup sojamelk
1 rijpe banaan

Bereidingswijze;

Doe alle ingrediënten bij elkaar in een blender en mix alles kort goed door elkaar. Als je geen blender hebt kan je ook een staafmixer gebruiken.
Nu kan je een beetje van het beslag in een pan doen en de pancake gaan bakken op een middelhoog vuur.
Ik gebruik een deksel op de koekenpan om te zorgen dat hij sneller aan de binnenkant gaar is. Zo kan je hem ook makkelijker omdraaien.
Bak door totdat het beslag op is. Je kan ze per stuk opeten of er een mooi stapeltje van maken. Het oog wil ook wat hè!

Moeilijk is het totaal niet, het is hetzelfde als pannenkoeken bakken alleen is een pancake kleiner en dikker en heb je een beetje geduld nodig omdat het iets langer duurt voor de pancake gaar is.

Je kan erop doen wat jij lekker vindt.
Ik heb appelstroop en blauwe bosbessen gebruikt.
Door de appelstroop lijken de  vegan pancakes op de foto aangebrand maar dat waren ze echt niet.

Eet smakelijk!!!

Door één ingrediënt toe te voegen kan je een variatie maken.
Voeg 2 eetlepels cacoa toe of 1 eetlepel kaneel, zo krijg je een andere smaak en kan je vegan pancakes lekker vaak eten.

 

Spread the love

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *