Een dag uit mijn leven

Een dag uit mijn leven

Even geen recept of een serieus artikel. Vandaag neem ik je mee in een dag uit mijn leven.
Ik heb mijn vrije vrijdag gekozen omdat een normale werkdag niet zo boeiend is om over te schrijven. Misschien schrijf ik wel een keer over wat er op een werkdag gebeurd, maar vandaag niet.
Als jij me laat weten of je dat interessant vind hoor ik dat graag in de reacties of stuur me een e-mail.

Één keer in de twee weken heb ik de vrijdag vrij, samen met mijn man. Ik heb dan een lekker lang weekend.  Meestal plan ik niks op die dag omdat de planning altijd anders loopt, wij willen nog wel eens spontaan iets leuks gaan doen. Gisteren hadden we bij de weersverwachting gehoord dat het een mooie zonnige dag zou worden en daarom hadden we gepland een ritje te gaan maken op de motor. Maar die planning ging niet door.

online, meeting, learning-5059831.jpg

Mijn vrije dag start met een kopje espresso, even wakker worden.
Als de koffie op is wil de hond graag naar buiten om haar behoefte te doen en om lekker te kunnen snuffelen.
De temperatuur buiten was lekker maar er stond helaas ook veel wind.

Ik kreeg op mijn telefoon een herinnering dat ik een webinar had om half 10, die was ik helemaal vergeten. Snel 2 rijstwafels met boter besmeerd en een plakje kaas erop gedaan, nog een espresso gemaakt en naar mijn werkkamer gegaan om alles klaar te zetten.
Het webinar ging over blog strategie. Waar je op moet letten en hoe je het toepast, het was best interessant.

Het hele webinar heeft ongeveer een uurtje geduurd. Ik heb er wel wat van geleerd maar het meeste wist ik al. Op een gegeven moment heb ik de vragen van de andere deelnemers een beetje beantwoord. Zij stonden zeg maar aan het begin, bij het nog moeten starten met een blog of website.

Mijn man en ik verwachten beide een pakketje, daardoor zaten we in een tijdvak waarin je niks anders kan doen dan thuis blijven en wachten. Die tijd hebben we nuttig besteed door samen het hele huis schoon te maken. Dat doen we vaker samen, de één doet de begane grond en de trap naar boven, de ander doet de eerste verdieping en de volgende trap naar boven. Op de tweede verdieping heb ik een sportkamer en de wasmachine en droger staan. Daar hoeven we niet veel schoon te maken, beetje afstoffen en stofzuigen.

Ondertussen was mijn pakketje al bezorgd, deze had ik uitgepakt en opgeruimd. Het was hondenvoer, ik bestel mijn dierenvoeding online. Dat is een stuk voordeliger dan dat ik het in de winkel koop.

Me time

Omdat we nog steeds moesten wachten op het andere pakje heb ik wat me time ingelast. Het was alweer een tijd geleden dat ik mijn nagels goed onder handen had genomen, hoog tijd dus. Eerst mijn teennagels geknipt en gevijld en daarna mijn handen.

Ik heb geen mooie lange nagels omdat ik een nagelbijter ben. Het is al een stuk minder dan vroeger, maar nog steeds kan ik er niet vanaf blijven. Het is me opgevallen dat ik minder snel nagelbijt als ik ze mooi heb gelakt. Dat is ook de reden dat ik het doe en ik vind het er mooi uitzien. Totaal ben ik een uur bezig om ze zo te krijgen en als ik mazzel heb blijft het een kleine week zitten.
De onderste kleur is goud en het figuurtje is mintgroen.

Mooi gelakte nagels

Eindelijk was het andere pakje ook bezorgd. Dit was een koffer voor op de motor. Mijn man heeft hem meteen erop gezet. Ik heb een half uurtje in de tuin in de zon gezeten, heerlijk uit de wind. Toen de koffer eenmaal op de motor zat was het inmiddels eind van de middag en de zon was helaas alweer verdwenen. Een ritje op de motor zat er dus niet meer in. Wel jammer, het was voor mij al even geleden dat ik achterop had gezeten.

Voor het avondeten moesten we toch even boodschappen doen. Dus hup de auto in en op weg naar de supermarkt. Meestal besluiten we in de supermarkt wel wat het gaat worden. Omdat we deze week al pizza hadden besteld en patat hadden gegeten moest het wel een gezonde maaltijd zijn. De meeste vers pakketten hebben we al uit geprobeerd, dit keer hadden we voor het pakket verse Goulashsoep gekozen.

verse goulashsoep in een kom

Koken

Bij thuiskomst de boodschappen uitgepakt en opgeruimd. Mijn man heeft de hond uitgelaten, helaas regende het al. Ik ben aan de slag gegaan met het maken van de soep.
In zo een vers pakket zit veel groenten die gesneden moet worden.
Alle groenten gesneden klaar gezet en in een half uur konden we aan tafel. De goulashsoep was heerlijk, er is nog één kopje soep over. Die bewaar ik voor de volgende dag, dan eet ik alleen dus komt dat mooi uit.

Na het eten heb ik mijn laptop gepakt en ben ik dit blog artikel gaan schrijven.
De hele week had ik nog geen idee waar ik het over zou moeten hebben, er kwam gewoon niks in mijn hoofd omhoog. Gisteren had ik in mijn kladblok gekeken welke ideeën ik had opgeschreven.
Daar stond dit idee tussen en toen dacht ik gelijk "jaaa, leuk".
Zodra een idee voor een blogpost in mij opkomt schrijf ik het op in mijn kladblok op mijn telefoon.
Tot acht uur ben ik aan het werk geweest.

Ontspanning

Samen met mijn man heb ik gekeken naar het televisie programma The Masked Singer. Dit is één van mijn favoriete programma's.
Er treden mensen op die helemaal onherkenbaar verkleed zijn, ze zingen een lied en je krijgt hints om erachter te komen wie er in het pak zit. Geweldig!! Het zijn hele mooie creaties. Vanavond traden vijf mensen op en van drie stuks dacht ik te weten wie er in het pak zat. Ik herkende de stemmen namelijk. Één dame moest eruit en die had ik inderdaad goed. Ik houdt alles bij in een notitieboekje.

The Masked Singer logo

Na The Masked Singer heb ik dit artikel afgemaakt en ingepland voor publicatie op de zondag.
Als het blog artikel is gepubliceerd moet het natuurlijk ook onder de aandacht gebracht worden, dat doe ik door een bericht te plaatsen op Sociale Media. Daarvoor gebruik ik de app Canva. Met Canva kan je zulke mooie dingen maken en het is helemaal niet moeilijk. Ik maak een post helemaal klaar en sla het op zodat ik het kan posten als het nodig is. Dat had ik als laatste gedaan op mijn vrije dag.

Ik heb mijn vrije dag weer nuttig besteed.
Beetje gewerkt, gepoetst, relaxt en tijd voor mezelf genomen.

Wat doe jij op je vrije dag?
Plan je alles of doe je waar je zin in hebt?
Laat het me weten in een reactie hieronder.

Deel het bericht gerust

2 reacties op “Een dag uit mijn leven”

  1. Soms plan ik iets voor een vrije dag, maar negen van de tien keer loopt het dan toch weer net even anders. Dus het is een beetje een combinatie van beide.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.