Waar ik woon

Inmiddels heb ik 5 verhuizingen meegemaakt in mijn leven, dat is gemiddeld dus om de 10 jaar.
Ik vertel wat belevingen die ik per adres heb onthouden.......en waar ik woon.

Hondecoeterstraat - Amsterdam Zuid

Ik ben geboren en getogen in de Hondecoeterstraat, op 2 hoog boven een kleine supermarkt. In die supermarkt heeft mijn moeder een tijdje gewerkt. Samen met mijn zus speelden we vaak buiten met vriendinnen. Voor de deur stond een kar van de supermarkt, al vroeg in de ochtend werd het verse brood en de flessen melk er ingezet. De kar was nooit op slot daarom zaten we daar wel eens in om van het lekker ruikende verse brood te snoepen.
Toen ik nog klein was ben ik een keer mijn grote zus achterna gefietst. Zij had dat niet gezien en ik was haar kwijt geraakt. Ik ben toen door de politie thuis gebracht. Tot mijn elfde jaar heb ik hier gewoond.

Admiraal de Ruijterweg - Amsterdam West

Op de Admiraal de Ruijterweg woonden we op 3 hoog, vlakbij een treinstation. In mijn kamer stond een koelkast, wel de achterkant, hij paste anders niet in de keuken. Toen mijn zus het huis uit ging kreeg ik haar zolderkamer. We hadden hier weinig vriendinnen en speelde amper buiten. Ik kan me herinneren dat we naar de Albert Cuijp markt liepen en weer terug. Één keer was ik bij een vriendin, het regende pijpenstelen maar wij gingen buiten spelen. Dat was echt heel erg leuk.

adm.deruijterweg

Meeuwenlaan - Amsterdam Noord

meeuwenlaan

Op mijn 21ste ben ik gaan samenwonen op de Meeuwenlaan met mijn huidige man. Het was een oud huis met een voor- en achtertuin, koud, enkel glas, gaskachel, gehorig en tochtig. Tijdens een strenge winter was de waterleiding in de babykamer gesprongen. Ook hoorde ik het antwoordapparaat van de buurman of dat hij zat te gapen. De voortuin bestond uit 2 delen met een pad ertussen. Omdat het teveel werk was had ik 1 deel aan de boven buurman gegeven. Hij teelde er groente in die hij verkocht in zijn winkel. Dit was een hele aardige Turkse man. Onze dochter is hier opgegroeid tot haar 4e jaar.

Bovenkruier - Amsterdam Noord

Verhuisd naar de andere kant van Noord, naar de flat Bovenkruier. Een ruime 5 kamer woning op de 7e etage, met cv. Over de gehele achterkant zat een ruim balkon, deze lag op het zuiden dus de hele dag zon. De buurt was autovrij en prachtig groen, er zat zelfs een kinderboerderij en een heemtuin. Daar ben ik vaak genoeg met mijn dochter naartoe geweest. Op een gegeven moment was het huis naast ons van een stichting, daar kwamen mensen wonen met een rugzakje. Hierdoor hadden we vaker overlast, de buurt ging ook achteruit. Reden om wat anders te gaan zoeken.

bovenkruier

Akkerland - Assendelft

huizen op akkerland

Waar ik woon......

We zijn toen gaan informeren of we een huis konden kopen, door een goed gesprek met de Hypotheker wisten we wat we konden lenen en zijn we op Funda gaan zoeken. We hebben 2 huizen bekeken in Assendelft, het eerste huis voelde gelijk goed en was ook precies wat we wilden. Een ruime ééngezinswoning met een tuin op het zuid-westen. De buurt is rustig en we hebben leuke buren. Als het mooi weer is staan we vaak buiten een drankje te drinken en te kletsen met elkaar, heel gezellig.
Inmiddels wonen we hier nu ruim 10 jaar met heel erg veel plezier, hier willen we oud worden.

Deel het bericht gerust

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.