Wat ik eet op een dag

Ik dacht.....misschien is het leuk om je een inzicht te geven van wat ik eet op een dag, daarom heb ik een eet dagboek bijgehouden en die deel ik hier met jouw.
Ik volg geen speciaal dieet maar eet wanneer ik honger heb.
Hierdoor komt het regelmatig voor dat ik geen ontbijt nodig heb en deze dus oversla.
Verder probeer ik gevarieerd te eten om zo veel mogelijk vitamines en mineralen binnen te krijgen.

Vanwege mijn hoge bloeddruk moet ik wel opletten dat ik niet te zout eet. En dan denk je misschien dat mijn eten zoutloos is maar dat is niet zo. Ik mag alleen geen zout toevoegen aan het eten wat ik zelf kook. Verder eet ik voor 80% vegan wat ook weer een gunstig effect heeft op de bloeddruk.

Ontbijt / Lunch

De ochtend start ik altijd met een espresso, anders word ik niet wakker. Omdat ik ziek thuis zat (had keelpijn en een droge hoest), heb ik er 2 genomen. Nee...het is geen corona, heb een test gedaan.
Rond 11 uur begon ik trek te krijgen, dat was dus mijn ontbijt en lunch tegelijk.

Een bakje kokosyoghurt met verse blauwe bosbessen, beetje muesli, handje pompoenpitten, handje hennepzaad, handje lijnzaad.
Omdat drinken heel belangrijk is heb ik er een glas bronwater bij gedronken.

meal, salad, cucumbers-2834549.jpg

Tussendoortje

In een eet dagboek moet ook ruimte zijn voor tussendoortjes, het is niet altijd nodig maar wel fijn dat die ruimte er is.
Op deze dag had ik geen trek dus was het niet nodig om een tussendoortje te eten.
Wel een glas bronwater gedronken.

Avondeten

Vandaag had mijn man een vrije dag, hij heeft gezorgd voor het avondeten. We hadden wel vroeg gegeten.
Hij heeft bloemkool in de oven gemaakt met kruiden en een beetje sesamolie en daarbij wat aardappeltjes gebakken. Ik heb een klein beetje vegan mayonaise erbij genomen.
Ook hier heb ik een glas bronwater bij gedronken.

Omdat we veel groenten hadden was het niet nodig om er nog iets bij te eten.
Sowieso moeten we minder vleesvervangers gaan eten, hier zit relatief veel zout in en dat is niet zo goed voor mij. Maar aan dit bord vol groenten en wat aardappeltjes had ik voldoende.

Na het eten nog even in de voortuin gezeten met een glaasje Canei Watermeloen, zo lekker als het warm weer is.

Koffietijd

Veel koffie drink ik niet op een dag, maar 's avonds bij Goede Tijden Slechte Tijden is het mijn moment om te ontspannen. Dan neem ik graag een latte macchiato.
Deze maak ik met soja melk, espresso en een schepje suiker.
Zonder suiker vind ik het niet lekker, alleen zou het wel beter voor me zijn. Het plan is dat ik dit langzaam ga afbouwen waardoor je eraan gaat wennen en het niet meer zal missen.

Meestal heb ik een koekje bij de koffie, dat is me aangeleerd door mijn moeder.
Als ik laat heb gegeten zit ik nog vol en kan ik het prima laten staan.
Maar vandaag hadden we vroeg gegeten en dan lust ik er wel één of twee.
Om het een beetje verantwoord te houden was het wel een volkoren Digestive.

Avond snacks

Deze avond heb ik lekker gewerkt aan mijn blog, dan heb ik afleiding waardoor ik minder snack trek heb.
Natuurlijk hoort daar wel wat te drinken bij, maar meer dan een paar glazen bronwater heb ik niet gedronken.

Ik hoop dat je het leuk vond om te zien wat ik eet op een dag, misschien heb ik je geïnspireerd om ook een eet dagboek bij te gaan houden. Zo krijg je een goed beeld wat je binnen krijgt, handig als je een dieet wil of moet volgen om wat voor reden dan ook.

Wil je meer van mij als persoon weten? Kijk dan naar Een dag uit mijn leven of Waar ik woon

Deel het bericht gerust

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.