Wateroverlast

splashing, splash, aqua-275950.jpg

Raar geluid

Het is avond en ik lig al op bed, kon niet meteen slapen. Ineens hoor ik een geluid dat ik niet kan plaatsen, dit geluid kan de kat niet veroorzaakt hebben. Ik lag gespannen te luisteren of ik het nog een keer hoorde maar het bleef stil. Het was een soort tik die ik hoorde, als of de groep in de meterkast eruit vliegt. Het zat me niet lekker en ik wist dat ik nu niet meer kon slapen totdat ik wist waar het vandaan kwam. Dus ik ben mijn bed uitgegaan, de trap af gelopen en in het donker rondgekeken of ik iets raars kon ontdekken. Ik zag niks geks, de kat lag te slapen in zijn mand. Ik liep naar de meterkast om te gaan kijken of er inderdaad een groep uit lag. Maar toen ik in de keuken kwam hoorde ik water lopen.
Toen wist ik gelijk wat die tik was en waar dat water vandaag kwam, toen deed ik het licht aan.

Vrolijk gekleurde bos bloemen met rode hartjes erin

Gisteren had ik een bos bloemen gekregen van mijn man, omdat het onze trouwdag was. Ieder jaar doen we wel iets om de trouwdag te vieren. Gewoon met zijn tweetjes uit eten, een citytrip, of zulke dingen. Die prachtige bos had ik in een vaas op het aanrecht gezet omdat de kat er anders aan gaat eten, dat zou zonde zijn van de mooie bloemen. Alleen was er een scheur in de vaas gesprongen en het water liep er langzaam uit, wat een wateroverlast.
Heel mijn aanrecht lag vol met water, maar ook op mijn kookplaat. En van het aanrecht liep het langs de kastjes zo op de grond.
Ik kon alleen maar aan mijn nieuwe laminaat denken, zoveel water is niet goed!

overall druppelt water

Ik wilde de vaas optillen en in de wasbak zetten zodat er niet nog meer water uit kon lopen, maar toen ik hem optilde had ik alleen de bovenkant vast en liep de hele vaas in één keer leeg. Onder mijn kookplaat heb ik 3 grote lades van 150 cm breed. Daar liep al het water langs. Zo snel ik kon heb ik een stapel hand- en theedoeken gepakt, op de grond en op het aanrecht gegooid. Maar er bleef maar water druppelen. Toen ik de bovenste la opentrok zag ik dat het water ook in de bestekbak was gelopen. Via die la lekte het in de la eronder, daar staan borden en schaaltjes, ook daar was alles nat. Nou....je raad het al, via de tweede la druppelde het naar de onderste lade, daar staan de pannen. Hier zat het minste water in, maar het zat wel in een paar pannen.

Daar sta je dan....om half twee 's nachts je keuken de poetsen.
Ik ben van boven naar onder alles droog gaan maken. Een kwartier later komt mijn man de trap af en staat me raar aan te kijken, geïrriteerd door het lawaai wat ik maakte.

Heb je last van schoonmaak woede of zo?

Toen ik uit had gelegd wat er was gebeurd snapte hij waarom ik herrie maakte.
Na een uur poetsen was de wateroverlast verdwenen en kon ik weer naar bed, het was inmiddels half drie en de volgende dag moesten we allebei vroeg op. Ik heb de bos bloemen trouwens in een emmer in de gang gezet met een klein laagje water er in.
Wat een avontuur zo midden in de nacht......dat heb ik weer hoor. Wateroverlast.

Deel het bericht gerust

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.