Weg in eigen land

 

Midweek Zeeland

Mensen op het strand die een tekst in het zand schrijven

Vakantiepark Fort den Haak

Wij waren even weg in eigen land.
Naar Vakantiepark Fort den Haak in Vrouwenpolder, Zeeland.
Dit is een kleinschalig vakantiepark met 25 modern ingerichte chalets en een gratis snel wifi netwerk.
Het park ligt tussen het Veerse meer en de Noordzee in.
Bij uitstek een geweldige locatie voor de strand- en natuurliefhebbers.
Fietsen kan je huren bij het naastgelegen hotel.
En er is een broodjes service, lekker wakker worden met de geur van verse broodjes.
Zelfs de hond is welkom in een aantal chalets.

Ook even weg in eigen land? klik op de strandfoto.

Wat wij allemaal hebben gedaan?

We waren even weg in eigen land van 1 t/m 6 juni 2021, omdat we niet naar het buitenland durfden met alle corona regels en restricties. En dat was heerlijk, toch het vakantie gevoel ervaren en helemaal tot ontspanning gekomen.
Nou moet ik ook wel zeggen dat we prachtig weer hadden, dat werkt zeker mee.
Wij houden ervan om dingen te bekijken, een mooie wandeling te maken of lekker rond rijden om te genieten van al het moois.

Voor de eerste 2 dagen hadden we elektrische fietsen gehuurd. Het was voor ons de eerste keer dat we op een elektrische fiets zaten, dat was goed bevallen. Normaal als ik gefietst had moest ik even op adem komen, maar met de elektrische ondersteuning koste het bijna geen moeite. Je hoeft dan niet zoveel kracht te zetten op de trappers.
We zijn naar het strand gefietst, volgens de jongen van de fietsverhuur moesten we terug naar de weg en dan de bordjes volgen.
Dat hadden we gedaan en kwamen aan bij het natuurgebied Oranjezon. Daar moest je de fiets parkeren en via een weggetje door de duinen kwam je op het strand, dat was best nog een takke eind lopen in de brandende zon.
Op het strand mochten de honden niet los, dat was wel jammer, Nikkie (onze chihuahua) vindt zand geweldig. Ze gaat dan de eerste minuut als een gek rennen door het zand en overal lekker liggen rollen, dat kon dus niet. Ook liepen er 2 grote Duitse herders los, daar is Nikkie bang van.

In Zeeland zijn de stranden echt enorm breed dus voordat je bij de zee bent heb je een heel stuk door het zand moeten ploeteren.
Het was erg rustig op het strand, heel wat anders dan het drukke strand in Castricum. Samen een fijne wandeling langs de kust gemaakt. We wilde eigenlijk wat drinken maar door de corona regels kon je dat alleen afhalen en ergens buiten opdrinken. En omdat die herders daar liepen zijn we maar weer terug gegaan naar de fietsen.

Stadhuis in Veere, even weg in eigen land.

Veere

We zijn op de fiets naar het dorpje Veere geweest.
Onderweg fietsten we langs de weilanden waar een torenvalk vlak boven het weiland vloog. Dit was letterlijk pal naast het fietspad, gaaf om te zien. Dat wilde ik op de foto zetten dus even gestopt. Vanaf het moment dat ik mijn telefoon klaar had om de foto te maken was die vogel al een stuk hoger en niet meer vast te leggen. Echt heel erg jammer, hij was zo dichtbij.

Veere is een pittoresk dorpje met mooie historische huisjes en gebouwen. Erg leuk om doorheen te lopen, een terrasje te pakken en wat te winkelen. Er zit zelfs een snoepwinkeltje wat ouderwetse snoep verkoopt, ik als grote fan van snoep moest daar naartoe natuurlijk.

Stadhuis in Middelburg, even weg in eigen land.

Middelburg

Vanuit Veere doorgefietst naar Middelburg. Een stadje dat meer winkels en terrassen te bieden heeft. Ook hier weer prachtige historische huizen en gebouwen, erg gezellig.
We hebben heerlijk op het terras bij het stadhuis genoten van een lekkere lunch en ijskoffie. Heerlijk om te zien dat iedereen vrolijk is met mooi weer, eindelijk weer op een terras mogen zitten helpt daar natuurlijk ook bij. Het was best druk maar wel allemaal coronaproof ingericht.

Natuurgebied Schotsman

Er zitten twee grote natuurgebieden in de buurt.
Oranjezon, waar we al naartoe gefietst waren, daar is de hond alleen niet welkom en je moet één euro betalen om erin te mogen.
We hadden van wandelaars al gehoord dat ze wel betaald hadden maar dat de ingang dicht was.
Schotsman, dat ligt bijna om de hoek van het park. We waren aan het rondrijden in de auto om gewoon eens te kijken wat er allemaal zat en kwamen hier toevallig terecht. Het ligt bij het Veerse Meer, een super groot meer waar diverse watersporten worden uitgeoefend. Onder het rijden zag ik een ree tussen de bomen staan, hij schrok niet eens van de auto's die langs reden.
We hebben de auto geparkeerd op een plek waar dat mocht en zijn een stukje gaan lopen, helaas daar niks meer gezien.
Ja koeienpoep, wel veel verschillende vogels horen fluiten en zingen. Mooi gebied voor wandelaars, natuurliefhebbers, ruiters en mountainbikers. Je waant je even weg in eigen land, zeer rustgevend.

Domburg

We hadden zin om te winkelen en te kijken naar een souvenir. Volgens internet is Domburg de winkelstad dus daarheen gereden.
Dat viel vies tegen zeg. Er was werkelijk één straatje met wat winkeltjes en terrasjes, dat was het. We zaten een kopje koffie te drinken omdat de winkels nog niet open waren (het was bijna 12 uur). Naast ons zat een Zeeuwse dame dus vroegen we haar of er nog meer winkels waren, ze zei nee. Via internet even opgezocht waar wel wat zat maar daar kwamen we ook niet echt uit.
We zijn toen maar naar Vlissingen gereden, misschien was dat wat. En ja hoor, levendige stad met een heel centrum vol winkels.
Heerlijk rond geslenterd en koffie gedronken. Dit was echt de moeite waard.

Strand

We wilden toch nog een keer naar het strand maar hadden geen zin om weer zo ver weg te moeten. Volgens de folder van Fort den Haak lag het strand op 750 meter afstand. We zijn dus gewoon gaan lopen. Al snel zagen we een weggetje dat omhoog liep, en ja hoor......het strand lag dus echt om de hoek. Van bovenaf konden we ons chalet zien liggen, ik kon het niet uitstaan dat die jongen van de fietsverhuur ons een andere kant op had gestuurd. We hebben toen 10 kilometer gefietst.....grrrrrr.
Schoentjes uit en lekker over het brede strand gelopen, in de zee pootje gebaden. Zelfs Nikkie liep door het water te rennen, normaal loopt ze weg van water dus dit was echt heel erg leuk om te zien. Blije hond.

Op de terugweg hebben we onszelf getrakteerd op cocktails, omdat we niet veel hadden gegeten en vol in de zon zaten sloegen ze best wel aan. Wat hebben we gelachen met z'n twee. Daar hebben we ook gedineerd, voor het eerst hebben we een vegetarische poke bowl gegeten, dat was erg lekker. Lekker aangeschoten zijn we terug gelopen naar ons chalet.

Op de één na laatste dag van onze vakantie zijn we een stukje verder nog een keer naar het strand gegaan. Omdat het bewolkt was en er wind stond waren er heel erg veel kite surfers bezig, gaaf om te zien hoor. Bij het strandpaviljoen hebben we uitgebreid geluncht. Voor de laatste keer toch nog even naar de zee gelopen, hondje ook weer blij.

Chihuahua Nikkie zittend op het brede strad van Zeeland.

Wilde dieren

Ik zit altijd om me heen te kijken of ik ergens een wild dier kan spotten.
De torenvalk en het ree in het bos waren echt uniek, ik baalde wel enorm dat ik ze niet op de foto heb kunnen zetten.
Toen ik 's morgens een kopje koffie aan het drinken was zag ik een konijntje door het gras huppelen bij onze chalet.
Van deze kleine dingen kan ik echt genieten, ik heb niet veel nodig om gelukkig te zijn.

We hebben niet veel bijzonders gedaan, maar wel heel erg genoten. We waren toch even weg in eigen land en volledig tot ontspanning gekomen, echt een aanrader.

Dit blog bevat affiliate links.
Als u hier op klikt kost dat u niks extra's maar je helpt mij wel enorm om dit blog te kunnen blijven voorzien van content.

Bent u na het lezen van mijn blog ook toe aan een ontspannende vakantie, wilt u even weg in eigen land, lekker uitwaaien op het brede strand van Zeeland? Klik dan op onderstaande link.

Deel het bericht gerust

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.