Besparen in de supermarkt

Bespaartips in de supermarkt

Boodschappen moeten we allemaal doen, maar wat is er nou mooier dan tips die je helpen besparen in de supermarkt. Deze tips kan ik je geven uit eigen ervaring en het levert je ook nog geld op.
Mooi meegenomen toch!! Ik heb 17 tips voor jouw verzameld om te besparen in de supermarkt.

grocery, shopping, supermarket-1232944.jpg

Kassabon

Vraag altijd naar de bon bij het afrekenen en controleer deze ook.
Check of de aanbiedingen goed zijn aangeslagen, de bonussen eraf zijn gegaan en of producten niet per ongeluk dubbel zijn aangeslagen. Hiermee kan je veel besparen in de supermarkt.

Het is mij regelmatig overkomen dat een product dat in de aanbieding was niet verrekend werd op de kassabon omdat het niet in de computer gezet was. Dan kan je na het afrekenen weer in de rij bij de servicebalie om je geld terug te vragen.

Aanbiedingen

Til het kaartje van de aanbieding in het schap eens omhoog (of klik het eraf). Soms lijkt het een voordelige aanbieding maar als je de originele prijs onder het kaartje bekijkt scheelt het een cent of 2, niet echt de moeite waard dus.

Het is me zelfs al een paar keer opgevallen dat het product goedkoper was dan dat het in de aanbieding was, dat is helemaal gek toch!

35% korting sticker

Bij die ene supermarkt zit op diverse producten een sticker waardoor je 35% korting krijgt omdat de houdbaarheidsdatum bijna verstreken is. Als je het toch dezelfde dag gaat eten kan je die gerust kopen. Zet dit product zo op de lopende band bij de kassa dat de kassière de sticker ook ziet.

Ook deze korting moet je goed controleren op de kassabon, het is mijn wel eens gebeurd dat de korting niet verwerkt was. Konden we weer naar de servicebalie.

Folderaanbiedingen

Neem in de supermarkt de folder mee in je karretje. Bij een folderaanbieding staat soms in de kleine lettertjes dat alleen een bepaald soort, smaak of hoeveelheid onder die aanbieding valt.
Ook hangen de aanbiedingskaartjes soms onder het product wat net buiten de aanbieding valt, heel misleidend.

Ik heb vaak genoeg bij de kassa gestaan en gezien dat de aanbieding niet werd verwerkt. Als je dat dan meld aan de kassière gaan ze in de folder kijken en zeggen ze "deze valt niet onder de aanbieding, kijk maar" wijzend op de kleine lettertjes.

A-merk producten

Het is bekend dat je voor de A-merken veel betaald voor de merknaam. Wat ik altijd doe is de ingrediënten checken van het A-merk en bijvoorbeeld het huismerk. Vaak zijn huismerk producten net zo goed, maar het scheelt je dus wel veel geld.

Opruimingsbak of schap

Elke supermarkt heeft een bak staan of een apart schap gemaakt voor producten die uit het assortiment gaan. Denk bijvoorbeeld aan speciale producten voor feestdagen of producten die niet zo goed lopen.
De meeste producten zijn ook nog eens best lang houdbaar, maar check dit wel voordat je het in je mandje doet. Meestal krijg je ongeveer 50% korting, das mooi toch.

Groenten en fruit

Om te besparen op groente en fruit kan je een aantal dingen doen.
De voorgesneden groenten en fruit zijn altijd een stuk duurder, je kan het beter zelf snijden. Dat kost je wel meer tijd maar je bespaard er wel mee.

Koop groenten en fruit in het seizoen, dan is het een stuk goedkoper. Denk maar aan aardbeien of meloen met kerst.

Groenten in pot of in de diepvries zijn bijna net zo gezond als vers. Het voordeel is dat het goedkoper is en je het langer kan bewaren.

Koop de groenten die in de aanbieding zijn, let wel op de prijs die ze tonen. Voor welk gewicht is die prijs?  Of voor hoeveel stuks?

Sommige supermarkten hebben de aanbieding dat je uit een aantal groenten en fruit kan kiezen voor een bepaalde prijs. Let hierbij wel op wat het product normaal kost.

Combineer groenten die in de aanbieding zijn in meerder gerechten, bijvoorbeeld tomaten of uien.

Boodschappenlijstje

Dit is denk ik wel de meest bekende tip om te besparen in de supermarkt.

Maak een boodschappenlijstje en koop alleen wat erop staat.
Check je voorraad voordat je het lijstje maakt.
Ik heb wel eens een pak rijst gekocht omdat ik dacht dat ik die niet meer had, bij thuiskomst stonden er al 2 in de voorraadkast. Herkenbaar?

Ik heb in de keuken een krijtbord hangen waar we van alles opschrijven wat er nodig is. Ik maak er een foto van met mijn telefoon (die heb ik altijd bij me), zo kan ik het boodschappenlijstje niet vergeten namelijk. Ik heb vaak genoeg in de winkel gestaan en kwam er dan achter dat het briefje nog op het aanrecht lag. En zonder briefje kwam ik dan thuis met van alles, maar het belangrijkste was vergeten.

Neem alle folder door

Voordat je boodschappen gaat doen kan het verstandig zijn de folders van alle supermarkten door te bladeren. Als je er zin en tijd voor hebt kan dit best wat centen opleveren. Bedenk wel dat als het een paar centen oplevert je ook rekening moet houden dat je naar verschillende winkels moet. Doe je dat met de auto kost dat je dus benzine, is het die korting dan wel waard?

Wat mij is opgevallen is dat sommige supermarkten (Deka en Dirk) dezelfde aanbiedingen hebben maar dat de prijs per winkel wel kan verschillen.
Wat de ene week bij de één in de aanbieding is, is de volgende week vaak bij de ander in de aanbieding.
Let ook hier weer op het gewicht of de aantallen die in de aanbieding zijn.

Algemene tips

Doe geen boodschappen als je honger hebt, dan koop je altijd meer dan de bedoeling was.

Laat je niet verleiden door de lekkere geuren die in de supermarkt hangen. Van de geur van appeltaart of vers brood krijg je trek, ze bakken het niet voor niks in de supermarkt.

Neem altijd zelf een tas of tassen mee zodat je die niet elke keer moet kopen, is ook beter voor het milieu. Je kan ook een doos nemen om de boodschappen in te doen. Vaak liggen die onder de kassa of staan ze vlakbij de kassa in een grote bak.

Bedenk van te voren wat je wil eten en wat je daarvoor nodig hebt.

Doe boodschappen voor een paar dagen, zo hoef je minder vaak verleidingen te weerstaan. Supermarkten doen er alles aan om jouw in de verleiding te brengen zo veel mogelijk artikelen te laten kopen.

Vergeet je lege flessen bon niet in te leveren.
Of bonnetjes die in de tijdschriften van de supermarkt zitten, elke supermarkt heeft zijn eigen magazine met recepten en verhalen. Soms zitten daar kortingsbonnen in.

Wasmiddel en wasverzachter is vaak bij de Kruidvat in de aanbieding, scheelt een hoop euro's per verpakking. Dat geld ook voor handzeep, schoonmaakmiddel en vaatwas tabletten.

Eet wat minder vlees en kaas, deze producten zijn erg duur.

Ik hoop je met deze 17 tips geholpen te hebben om te besparen in de supermarkt.
Laat me weten welke tip je nog niet wist en hebt toegepast.
Heb je nog een tip die er niet bij staat dan hoor ik dat ook graag.

Kijk ook eens naar Online planten bestellen hier kan je goedkoop aan meerdere planten komen.

Deel het bericht gerust

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.