Tweedehandswinkel

Tweedehands winkel

Eind jaren 80 is de tweedehandswinkel opgezet om het hergebruik van artikelen te stimuleren, hiermee werd de afvalstroom minder.
Mensen die weinig te besteden hadden konden makkelijker aan spullen komen en er was meer werkgelegenheid voor lager geschoolden.

Vroeger werd een tweedehandswinkel in één adem genoemd met muf, oud bollig en oude rommel. Maar dat is het allang niet meer, tegenwoordig kan je er van alles vinden. Meubels, kleding, speelgoed, schilderijen, glazen, boeken, cd-roms, lp's, vazen, schoenen, tassen, enz.
Soms zitten er spullen bij waar het prijskaartje nog aanzit.

Waarom naar de tweedehandswinkel?

Er zijn verschillende redenen waarom je naar een tweedehandswinkel zou gaan.
Het kan zijn dat je niet veel te besteden hebt, dat je voor je hobby ergens naar op zoek bent, omdat je van de oude stijl van meubels houdt, om het milieu te sparen of gewoon omdat je het leuk vind om daar rond te snuffelen.

Ik vind het gewoon leuk om te snuffelen. Meestal kijk ik bij de kleding, boeken, spelletjes, bloempotten en vazen. Toch loop ik altijd de hele winkel door, je weet maar nooit waar je tegenaan loopt.

Bij mij in de buurt zitten drie tweedehandswinkels waar ik graag naar toe ga. Dat is Het Goed in Zaandam, Noppes in Zaandam en Noppes in Wormer.
Elke winkel is toch weer anders in zijn aanbod.
De Noppes in Wormer is overzichtelijk en goed gesorteerd, het is daar ook niet zo druk.
De Noppes in Zaandam is wat rommeliger, ook de kleding hangt door elkaar. Hier is het wat drukker, zeker in het weekend.
Het Goed in Zaandam is wat kleiner, overzichtelijk maar wel iets duurder.

Breng je zelf wel eens iets naar de tweedehandswinkel?

Jazeker, ik breng vooral kleding naar de tweedehandswinkel.
Maar als we in huis aan het opruimen zijn, van interieur veranderen of het speelgoed van mijn kleinzoon aan verandering toe is komen we verschillende dingen tegen die nog makkelijk een tweede ronde mee kunnen gaan.

Wat heb je het laatst gekocht?

Mijn laatste bezoek aan de tweedehandswinkel was eind februari 2022. Ik ging er naar toe om tussen de kleding te kijken, ik was al een tijdje niet bij Noppes in Wormer geweest dus ben daar naartoe gereden.

Soms kun je niks vinden maar deze keer heb ik een complete outfit gevonden. Er zijn pashokjes en daar maak ik altijd gebruik van om te voorkomen dat ik iets koop wat ik niet pas of wat niet lekker zit.

Dit is de outfit die ik gekocht heb.

Een lichtblauwe spijkerbroek
Een groene driekwart broek
Een lichtbruine trui
Een grijs jurkje (is nog nieuw, het kaartje hangt er nog aan)
Een nep leren jasje

Alle kleding is nog helemaal goed. Ik kijk alles altijd goed na of er geen gaatjes inzitten of het niet versleten is of alle knopen, touwtjes en ritsen er nog aan zitten en of ze het nog doen en of het niet stinkt.
Thuis gaat het meteen in de was natuurlijk.

tweedehands kleding
leesboeken, memory, dinosaurussen

Even bij de boeken gekeken en deze twee boeken gevonden.
Ik ben gek op legpuzzels en wilde kijken of er een mooie bij stond, toen kwam ik het memory spel tegen. Mijn kleinzoon is gek op dino's en kan al een beetje memory spelen. Het spel is nog helemaal compleet.

Heerlijk dat gesnuffel en zoals je ziet niks mis met tweedehands spullen.

 

Ga jij wel eens naar een tweedehandswinkel?
En wat koop je dan het meest?
Welke winkel is jouw favoriet?

 

Wil je meer over mij weten? Lees dan dit artikel.

Deel het bericht gerust

2 reacties op “Tweedehandswinkel”

  1. Ja, ik snuffel ook wel eens bij noppes en het goed. Hier in de Koog zit er ook eentje “boeldag”, daar hebben ze ook echt van alles. Als ik iets tegen het lijf loop is het soms kleding, boeken, en oude zooi zoals in het verleden oude serviesen. Kan het nu niet meer kwijt, maar als ik er ben en ergens een mooie dekschaal of bord zie staan, dan kriebelt het wel heel erg.

    1. De Boeldag ken ik wel, daar ben ik geweest met mijn zus en moeder. Daar staat inderdaad veel, iets te veel vind ik zelf. Wel een hele grote winkel.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.