Modelhuisjes bouwen

Project modelhuisjes bouwen

Op internet kwam ik een aantal keren van die miniatuur huisjes tegen die je zelf in elkaar moet zetten. Ze zien er zo schattig uit maar ze zijn best wel prijzig. Het gaat om een deel (een kamer) van een huis, je kan ze bij elkaar zetten om er een huis van te vormen.
Later kwam ik ze ook via een advertentie tegen op Facebook, met een mooie Black Friday korting heb ik 3 stuks gekocht.

In dit project ga ik ze stuk voor stuk in elkaar zetten. Ik neem je mee in het project vanaf het begin tot het eindresultaat.

Mijn eerste aankoop bestond uit de Tuinkamer, de Bloementuin en de Muziekkamer. Ik heb ze online gekocht bij BuilDIY daar staan er een heleboel.

dit bericht bevat affiliate links, als je via die link een aankoop doet krijg ik daar een kleine provisie over. Het kost jouw niks extra's maar zo help je mij om mijn blog te kunnen voortzetten.

Project 1, modelhuis Muziekkamer

Dit wordt mijn eerste modelbouw project wat ik ooit heb gedaan, best spannend. Ik begin met de Muziekkamer. De onderdelen zijn klein en zijn goed gesorteerd in zakjes.

BuilDIY, Muziekkamer, miniatuurbouw

In de verpakking zitten onderdelen, de beschrijving (in het engels en chinees) en een paar knipvellen. De onderdelen zijn klein en zijn gesorteerd in zakjes. Er zit zelfs een lampje bij die in de kamer komt, deze werkt op batterijen. Bij deze muziekkamer zit een plexiglas behuizing (die je ook in elkaar moet zetten), deze zet je over de gehele kamer heen om te zorgen dat er geen stof in kan komen.

onderdelen miniatuurbouw muziekkamer
handleiding miniatuurbouw
Knipvellen miniatuurbouw

Ik ben begonnen met het controleren van alle onderdelen, dat was best een klusje. In zakje A zaten allemaal houten plankjes in verschillende maten. Met de meegeleverde liniaal kon ik de maten opmeten en zo zien welk nummer erbij hoorde, dat nummer heb ik met potlood erop gezet. Dat was wel even een klusje en hierbij moet je goed opletten. Alles zet je in elkaar met lijm dus als je het verkeerde plankje gebruikt is dat lastig te herstellen.

mini meubels

Ik ben begonnen volgens de handleiding met de boekenkast.
De kast zelf is vrij makkelijk om in elkaar te zetten, maar alles wat in de kast staat is wat lastiger. Alle tijdschriften moet je uitknippen, vouwen en lijmen, dat is best wel priegelen omdat het zo klein is.

Ook de gitaar was wat lastiger, vooral de snaren en de zwarte stelknopjes bovenaan.
Ook het vaasje met bloemen heeft wat tijd gekost om het goed gerangschikt te krijgen.

Het is een project en dat zal de nodige tijd in beslag nemen.
Dit is wat ik tot nu toe in elkaar heb gezet. Elke week zal ik een up-date plaatsen met de vorderingen.

Blijf mijn blog dus volgen om het eindresultaat te zien.

Heb jij wel eens iets aan miniatuurbouw gedaan?
Laat het me weten in de reacties.

Deel het bericht gerust

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.